Take a fresh look at your lifestyle.

Zoran Janković Vučićev kandidat za Beograd?!

Svestan da u svojim redovima nema kandidata za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Vučić je u SNS uvukao Aleksandra Šapića. I kad su svi pomislili da će on biti kandidat Vučić je promenio mišljenje. Šapiću je obećao mesto predsednika stranke, a mesto gradinačelnika ponudio Zoranu Jankoviću, gradonačelniku Ljubljane!

Iako ova vest mnogima deluje kao prvoaprilska šala, ona je 100% istinita. Pošto je i nama zazvučalo neverovatno, prethodnih nedelja smo proveravali informaciju koju smo dobili. I ispostavilo se da je tačna. Naime, Vučić je još pre nekoliko meseci razgovarao sa Jankovićem i u novembru mesecu o tome obavestio i nesuđenog gradonacelnika Šapića. Janković nije ni prihvatio ni odbio ponudu. Zatražio je rok do kraja januara da razmisli i donese odluku.

Zoran Janković je četiri mandata na čelu Ljubljane, počev od 2006. godine. U jednom trenutku, kada je njegova tek formirana stranka Pozitivna Slovenija pobedila na izborima, bio je i kandidat za premijera. Pre ulaska u politiku vodio je Mercator od koga je napravio regionalnog giganta. Više puta tokom gradonačelnikovanja iznošene su razne optužbe na njegov račun, ali nikada nijedna nije potvrđena.

Upravo pre nekoliko dana ga je sud oslobodio po optužzbi za utaju poreza. Janković je rođen u Saraorcima pored Smedereva 1953. godine u mešovitom braku Srbina i Slovenke. U Sloveniju se sa porodicom odselio 1964.

U Beogradu nikada nije živeo. Često je dolazio, ali se zadržavao samo nekoliko sati ili dana.

Istraživanja na osnovu kojih Vučić odlučuje, pokazala su da bi Janković doneo SNS-u dosta glasova u glavnom gradu.

Da li će Janković zaista biti kandidat i kako će na uvoznog gradonačelnika reagovati Beograđani, pokazaće vreme pred nama.

Zoran Janković Vučićev kandidat za Beograd?!

Izvor: Srbin info

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: