Take a fresh look at your lifestyle.

Vukadinović: Srbija gotovo izvesno neće moći da izbegne reciprocitet po pitanju slobode kretanja…

Politički analitičar Djordje Vukadinović ocenio je danas da Srbija gotovo izvesno neće moći da izbegne “reciprocitet” po pitanju slobode kretanja, ali da je pitanje da li će se taj reciprocitet uspostaviti tako što će Priština nastaviti sa nametanjem i naplatom “privremenih registarskih tablica” za vozila iz centralne Srbije.

U komentaru za agenciju Beta, Vukadinović je naveo da postoji, kako je ocenio, veća mogućnost – da Beograd tiho odustane od dosadašnje prakse i naplate za vozila sa Kosova koja prolaze kroz Srbiju.

“Da bi to moglo zaista da prodje gotovo nezapaženo, akutna kriza mora još malo da eskalira i da stvar zaista zamiriše na opasnost od sukoba i krvoprolića. A onda nastupa ‘Sila-koja-se-iznenada-pojavljuje-i-rešava-stvari’ i nevidjenom kombinacijom odlučnosti i smirenosti ‘sprečava novi pogrom nad Srbima na Kosovu i Metohiji’ i obezbedjuje ‘častan kompromis’. A nametnuti ‘reciprocitet’ postaće još jedna u nisci Vučićevih (predsednika Srbije Aleksandra) veličanstvenih pobeda”, ocenio je Vukadinović.

On je objasnio da to znači da će premijer Kosova Aljbin Kurti verovatno dobiti svoj “reciprocitet”, dok će “Srbi, tj. Vučić i režimski mediji dobiti svoju ‘pobedu'”, čime će “obe strane će imati svog džokera za predizborne trke koje im predstoje”.

Vukadinović je kazao da će Vučić “još malo da podiže ulog, ne bi li se …

Izvor Beta

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: