Take a fresh look at your lifestyle.

VUČIĆ UDARA SAMOG SEBE U GLAVU: Pravi dramu za teletabise i polusvet koji glasa za njega

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući dešavanja na Šodrošu u Novom Sadu rekao da oni ne grade „privatnu prćiju“, već, kako je naveo, most koji spaja auto-put E-75 sa Rumom i Šapcom, ocenjujući tu saobraćajnicu kao „ključnu komunikaciju za ceo sever Srbije“. On je ponovio da je „napravio najveću grešku“ u slučaju odustajanja od eksploatacije litijuma, odnosno projekta „Jadar“ kompanije Rio Tinto.

„Niko nije želeo da kaže da taj most je predviđen Generalnim urbanističkim planom još iz 1951. godine, postoji u arhivskoj građi, a 71 godinu ga niko nije izbacio iz GUP-a. Šta oni da znaju o mostovima kad njih to nije zanimalo. Mi gradimo most, a ne privatnu prćiju“, rekao je Vučić za TV Prvu.

„Ne može most? A što? Zato što ja šetam kuče tu. Sad imamo ‘antimostare’“, dodao je Vučić o protestima.

On je ekološke proteste u Srbiji uporedio sa nedavnim incidentom u Britanskom nacionalnom muzeju, kada su aktivisti koji se protive fosilnim gorivima bacili paradajz čorbu na sliku Van Goga „Suncokreti“.

Чланак VUČIĆ UDARA SAMOG SEBE U GLAVI: Pravi dramu za teletabise i polusvet koji glasa za njega се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: