Take a fresh look at your lifestyle.

VUČIĆ: Predložiću obavezan vojni rok od 90 dana, time muškarci dobijaju na zrelosti

Naveo je i da je vojna neutralnost želja Srbije i da će država ostati na toj politici.

„Svaki čovek, svaki muškarac može da posveti svojoj zemlji 90 dana, to nije ni 365 dana, nije ni šest meseci, a na nadležnim vojnim organim je da nam pokažu računicu koliko bi nas to koštalo“, kazao je Vučić.

On je rekao da smatra da se vojnim rokom stiče odgovornost: „Time se stiče obaveznost, time muškarci dobijaju na zrelosti, da nauče šta je rodoljublje, šta je posao, obaveza.“ Dodao je da je „na nadležnim organima i parlamentu da to prihvate ili odbiju posle duge i ozbiljne rasprave.“ 

„Južno od Čačka imamo toliko malo vojnika, govorim o čitavom jugozapadnom delu i time bismo vratili život u te gradove“, rekao je predsednik i dodao da bi se time pospešio razvoj manjih, siromašnih sredina. 

Vučić je ponovio da je Srbija vojno neutralna i da će ostati vojno neutralna „ukoliko ne bude većine za neku drugu odluku“. „Srbija će ostati vojno neutralna, ni na jednoj teritoriji u okruženju nemamo da nije tu NATO. Naša je želja da budemo jedina ne-NATO zemlja i ostaćemo na toj politici“, kazao je Vučić.

Članak ALEKSANDAR VUČIĆ: Predložiću obavezan vojni rok od 90 dana, time muškarci dobijaju na zrelosti se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: