Take a fresh look at your lifestyle.

Влада Србије да организује повратак Срба из аустралијских логора

Свакога дана многобројни припадници наше дијаспоре деле са нама у матици своју муку која им се тренутно дешава. Затворени су, изоловани, војска стражари испред њихових кућа, батинају се људи који изађу у оближњи паркић и зато свега тога што им се дешава, позивам Владу Србије да организује повратак Срба и српских држављана из аустралијских логора.

Зашто кажем логора? Па може се назвати то и затвором али се бојим да се у затвору углавном зна трајање казне одслужења и злочин који је почињен док овде то није случај. Овде је случај да је због неколицине особа које су позитивне на ПЦР тесту затворено више милиона људи, мали предузетници пропадају а радници губе своја права.

Бројна сведочења нам говоре о томе како би се наши дијаспорци вратили кући и захтевамо од Владе Србије да организује њихов хитан повратак у матицу како би наставили да живе као слободни људи.

Челници владајућих странака често помињу дијаспору па би био ред да ураде нешто конкретно по овом питању, како би то често помињало имало смисла. Позивам и Арно Гујона, који је директор управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону да се ангажује по овом питању. Наша дијаспора из Аустралије је толико помогла Србима у матици да итекако заслужује сваку могућу помоћ коју јој као држава можемо пружити.

Уколико Влада Србије нема моћ да тако нешто организује, нека то отворено каже како бисмо пробали да организујемо то на други начин.

Александар Џаврић @adzavric

%d bloggers like this: