Take a fresh look at your lifestyle.

Vlada Srbije da organizuje povratak Srba iz australijskih logora

Svakoga dana mnogobrojni pripadnici naše dijaspore dele sa nama u matici svoju muku koja im se trenutno dešava. Zatvoreni su, izolovani, vojska stražari ispred njihovih kuća, batinaju se ljudi koji izađu u obližnji parkić i zato svega toga što im se dešava, pozivam Vladu Srbije da organizuje povratak Srba i srpskih državljana iz australijskih logora.

Zašto kažem logora? Pa može se nazvati to i zatvorom ali se bojim da se u zatvoru uglavnom zna trajanje kazne odsluženja i zločin koji je počinjen dok ovde to nije slučaj. Ovde je slučaj da je zbog nekolicine osoba koje su pozitivne na PCR testu zatvoreno više miliona ljudi, mali preduzetnici propadaju a radnici gube svoja prava.

Brojna svedočenja nam govore o tome kako bi se naši dijasporci vratili kući i zahtevamo od Vlade Srbije da organizuje njihov hitan povratak u maticu kako bi nastavili da žive kao slobodni ljudi.

Čelnici vladajućih stranaka često pominju dijasporu pa bi bio red da urade nešto konkretno po ovom pitanju, kako bi to često pominjalo imalo smisla. Pozivam i Arno Gujona, koji je direktor uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu da se angažuje po ovom pitanju. Naša dijaspora iz Australije je toliko pomogla Srbima u matici da itekako zaslužuje svaku moguću pomoć koju joj kao država možemo pružiti.

Ukoliko Vlada Srbije nema moć da tako nešto organizuje, neka to otvoreno kaže kako bismo probali da organizujemo to na drugi način.

Aleksandar Džavrić @adzavric

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: