Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) VUČIĆ PRIZNAO: MI moramo da držimo monopol stranim firmama, a ne našim proizvođačima!…

Svi nas poštuju i vole i svi nas mrze i ucenjuju – ukratko je objašnjenja Aleksandra Vučića.

Da li nekome zaista nije jasno da je Srbija već decenijama ekonomski kolonizovana država, da je strani kapital zaštićen i povlašćen te da smo odavno postali stranci u sopstvenoj domovini.

Jedno izlaganje predsednika, prilikom posete Pekingu, postalo je viralno na društvenim mrežama u kojem on svesno ili greškom priznaje da država održava monopol stranim vladama i investitorima.

U konkretnom slučaju radi se o besplatnim udžbenicima koje fondacija „Alek Kavčić“ pokušava da ponudi đacima i njihovim roditeljima kako bi olakšala i onako skupo obrazovanje u našoj zemlji.

Predsednik je u spornoj izjavi objasnio kako se država bori sa stranim uticajem na kreiranje i prodaju udžbenika u Srbiji.

– Moramo da držimo monopol pojedinim stranim vladama, zato što te strane vlade nemoguće pritiske vrše na našu zemlju – izjavio je Vučić toliko dvosmisleno da su se korisnici mreža upitali da li je ovime eksplicitno priznao nemoć države u suprotstavljanju uticaju stranih vlada.

Naravno nije jasno o kakvim se pritiscima radi, jer Vučić godinama tvrdi da ga svuda u svetu poštuju i da Srbija pod njegovim voljdstvom ne pristaje na nikakve ucene.

Svoje objašnjenje situacije u istoj temi ima i Aleksandar Kavčić, pokretač ideje besplatnih udžbenika.

– Država popušta stranim izdavačima zato što je država slaba. Ali kad smo već u situaciji da postoji to slobodno tržište udžbenika, koje nismo tražili, mi možemo da napravimo jedan gest i možemo se prilagoditi na taj način što nam niko ne može zabraniti da na tom slobodnom tržištu ponudimo cene udžbenika da budu nula dinara – rekao je Kavčić.

Izvor; Luftika/Newsflash

(VIDEO) VUČIĆ: MI moramo da držimo monopol stranim firmama, a ne našim proizvođačima! preuzeto sa News Flash.

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com