Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Vučić pravio skup na Zlatiboru, prekršio propisane mere! PIPKAO DECU BEZ MASKE…

Očito kršenje epidemioloških mera o zabranu skupova, prošlo je još jednom nekažnjeno jer je predesnik SNS očito iznad zakona.

Dok je policija upada po kućama običnih građana ne bi li sprečila proslavu pravoslavne nove godine, nadležnima i kriznom štabu nije smetala proslava otvaranja Gondole na Zlatiboru u režiji Aleksandra Vučića, na kojoj je bilo prisutno preko 100 ljudi.

Panoramska “Gold gondola” na Zlatiboru, najduža tog tipa u svetu, svečano je otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Žičara povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara.

Aleksandar Vučić je čestitao Zlatiboru i Opštini Čajetina na velikom uspehu i naveo da se kao predsednik države raduje svakom uspehu i svemu što donosi dobro našim građanima i našoj zemlji.

“Došao sam da podržim jedan važan projekat i da kažem koliko se kao predsednik Republike Srbije, predsednik naše zemlje, radujem svakom uspehu i svemu što dobro donosi našim građanima i našoj zemlji. Od mene nećete čuti da je gondola loša zato što je gradio neko drugi ili izgradnju inicirao neko drugi. Bilo bi sramota da to radim, bilo bi sramota da to govorim. Ja sam ponosan na ovu gondolu”, naveo je Vučić.

Vožnja od centra Zlatibora do skijališta Tornik u jednom smeru traje oko 25 minuta.

Cena vožnje je 1.000 dinara za odrasle, a 550 za decu, u oba smera. Deca do šest godina starosti mogu da se voze besplatno uz uslov da su u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Panoramska žičara je jedna od najvećih investicija Opštine Čajetina.

Vožnja žičarom pruža prelep pogled na živopisne pejzaže Zlatibora, a kod Ribničkog jezera se nalazi međustanica.

Žičara trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta.

Maksimalan kapacitet žičare je 90 kabina i 1.000 putnika po satu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, potpredsednik kompanije “Poma” Kristijan Buvije, ambasador Francuske Žan Luj Falkoni i predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Pre zlatiborske, najduža svetska žičare bila je Tjenmen Šan, duga 7,4 kilometra, koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Džangđađe u Kini, u okviru kojeg je snimljen film “Avatar”, nagrađen oskarom, reditelja Džejmsa Kamerona.

Srce žičare nalaziće se na međustanici kod Ribničkog jezera, gde je planiran razvoj projekta “Novi Zlatibor”, turizam visoke kategorije na više od 200 hektara zemlje.

Gradnja žičare je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

Predsednik SNS rekao je da na Zlatibor nije došao zbog razgovora političkih partija, za koji je, kako kaže, uvek bio i biće spreman, već da podrži važan projekat.

Poručio je da je došao da čestita svima koji su radili na tako velikom projektu ne samo za Zlatibor već za celu Srbiju i poručio da tako treba i dalje da se radi.

Na kršenje mera tokom skupa nije se oglasila struka kao ni Krizni štab, a policija nije istražila identitet osoba na skupu, ali je posle skupa za očekivati porast obolelih na Zlatiboru.

Izvor: RTS

(VIDEO) LEGLO ZARAZE: Vučić pravio skup na Zlatiboru, prekršio propisane mere! PIPKAO DECU BEZ MASKE… preuzeto sa News Panel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com