Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Radulović: Srbija je izgubila monetarni suverenitet kada je odnarodila Narodnu banku. Ovim izmenama Ustava isto se radi i sa pravosuđem…

Ove promene Ustava nisu rezultat dubokog promišljanja u vezi sa državnim interesom, već rezultat nepromišljenog prihvatanja zahteva EU, Venecijanske komisije koji u Srbiji primenjuju eksperiment odvajanja pravosuđa od narodne suverenosti.

Sadašnja rešenja u pravosuđu nisu dobra. Treba ih menjati jer je zavisnost pravosuđa od politike velika. Ali ove promene će učiniti stvari još gorim. Pravosuđe će postati zavisno od globalnih interesnih grupa i njihovih NVO koje izjedaju suverenost svih zemalja u svetu pa i Srbije. Iz svih saopštenja vlasti o zakonima koje donose i ovim Ustavnim promenama, vlast nigde ne govori o tome zašto je to dobro za Srbiju. Samo nam govori da imaju podršku EU i NVO.

Da li se Ustav i zakoni Srbije pišu za EU i NVO ili za građane Srbije? U EU i u celom zapadnom svetu ne postoji standard izbora sudija i tužilaca. Srbiji se nameću ekstremna rešenja koja ukidaju narodnu suverenost u oblasti pravosuđa i ostavljaju poligon globalnim interesnim grupama i njihovim “NVO” koje finansiraju strane vlade. Kao što piše u pozitivnom izveštaju Venecijanske komisije, u javnoj raspravi je učestvovala EU i ambasade SAD, UK i Kanade.

Šta rade druge države (koje nemaju ovakva ustavna rešenja) u pisanju Ustava naše zemlje? Zašto vlast to dopušta? Srbija je izgubila monetarni suverenitet kada je odnarodila Narodnu banku i stavila je pod kontrolu globalnog interesa, a sve pod plaštom “nezavisnosti NBS”. Ovim izmenama Ustava isto se radi i sa pravosuđem. Odnarođivanje pod parolom “nezavisnosti”. Poziv opoziciji za učešće u raspravi o promeni Ustava je stigao emailom pre 2 dana. Poziv je rezultat zahteva Venecijanske komisije i vlast na ovaj način taj zahtev ispunjava. Za žaljenje je što poziv nije stigao kada je počeo proces izrade promene Ustava. Pasivan bojkot je bio katastrofalna greška opozicije čiji rezultat je 3/4 SNS većine u parlamentu i otvorena vrata za ustavnu promenu. Bojkotovanjem i ove sednice, ali ne i predstojećih izbora, ostavlja gorak ukus. Kao da bi svi da se ovo što tiše završi. Ovaj saziv Narodne skupštine naravno ne bi smeo da menja Ustav, ne zbog bojkota, već zato što je rezultat pravno oborenih izbora. Međutim vlast se ne obazire ni na legitimitet ni na legalitet i ima punu podršku EU. Kukanje nam neće pomoći.

DJB-Suverenisti su prisustvovali sednici u Skupštini i tamo kazali sve ovo. Da ostane zabeleženo. I da čuju glasači vlasti i apstinenti. Od njih sve ovo zavisi. Oni su ti koji drže sudbinu vlasti i Srbije u svojim glasovima.

Izvor

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: