Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Radulović: Neodgovorne izjave političara o Kosovu i Metohiji na N1…


Dosta je bilo – Ovo je krajnje neozbiljno i neodgovorno. Kao sa pijace. Razumem da neko ne zna. Ali da se gura da priča nešto o čemu ne zna, to je neodgovorno.

Državna pitanja ne trpe razmišljanja za sutra ili prekosutra. Ne postoji nijedan razlog da Srbija prizna prištinsku kvazi-državu.

Srbija prvo treba da donese Zakon o Kosovu i Metohiji kao što to Ustav nalaže još od 2006. Njim se potvrđuje Rezolucija 1244, KiM vraća u ustavno-pravni poredak Republike Srbije i Ustav ponovo važi na celoj teritoriji Srbije. DJB je dao predlog tog zakona. https://dostajebilo.rs/…/sta-srbija-treba-da-radi-u-vezi-s…/

Osnov Zakona o Kosovu i Metohiji koji je predložio DJB je Rezolucija 1244 i koristi model Danske i Farskih ostrva. To treba da bude model koga će se Srbija držati. Nikakvi ratovi već ekonomsko i obrazovno jačanje Srbije je ključ očuvanja cele Srbije.

Politika, koju ozbiljne države kao što je Danska, vode oko pitanja očuvanja države nije politika od danas do sutra, vođena kafanskim dobacivanjima „šta bi mi kad bi sutra …“ već ozbiljnom analizom, promišljanjem i dugoročnom strategijom.

Plašiti građane Republike Srbije sa „ratovima sa Nemačkom, Amerikom“ je ispod svakog nivoa nekoga ko pretenduje da povede Srbiju.

Na ovaj način svojim „znanjem“ i doktori Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković vode državu. Zato i jesmo tu gde smo.


Izvor: Saša Radulović