Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Poslednje obraćanje vladike Atanasija Porfiriju: Vučić je predatelj Kosova

U veoma kratkom periodu preminule su najuticajnije vladike SPC, kao i mitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej, pa i raško-prizrenski vladika Artemije u egzilu, a zajedničko svima njima je bio čvrst stav o tome da je Kosovo i Metohija neraskidivi deo Srbije.

Vladika Atanasije i mitropolit Amfilohije su često upućivali oštre kritike Aleksandru Vučiću strepeći da će izdati svetu srpsku zemlju.

Dan nakon što je Porfirije Perić proglašen za patrijarha, čestitke mu je uputio vladika Atanasije Jevtić koji je opravdano izostao jer ga je iznenada pokosio korona virus, kako je rekao u videu.

On je čestitao novom patrijarhu i pohvalio ga što je u besedi pričao o Kosovu i Metohiji i to pred Aleksandrom Vučićem, koga je nazvao „predateljem Kosova“.

Takođe, pohvalio je Porfirija jer mu se čini da se „ne udvara predatelju Kosova Vučiću“ kao što je to činio prethodni patrijarh Irinej.

Vladika Atanasije je i tokom govora na sahrani mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori, koji je takođe preminuo od korona virusa i tada je poručio: Kosovo će izdati samo kukavica! U tom momentu su Vučić i Dodik stajali iza njegovih leđa sa maskama preko usta i nosa, iako mnogi političari oko njih na sahrani nisu nosili korona maske.

Podsećamo, u povratku sa sahrane mitropolita Amfilohija, patrijarh Irinej je na tada obaveznoj graničnoj kontroli „pao“ na PCR testu na koronu i bio je pozitivan na korona virus, iako je rekao za medije da se oseća veoma dobro i da nema nijedan simptom bolesti. Ipak, zbog pozitivnog testa mu je određen 14-dnevni karantin i odlučeno je da ga provede u bolnici (VMC) jer „nema uslove da bude u karantinu u Patrijaršiji“. Nakon nekoliko dana provedenih u bolnici je objavljeno da su se prvi simptomi bolesti pojavili (visoka temperatura i kašalj), pa da je korona virus uzeo maha (zahvatio pluća), mediji su pisali da je stavljen na respirator i da su svima zabranjene posete (sem Vučiću koji ga je po specijalnom odobrenju bolnice posetio i otkrio javnosti da je u teškom stanju).

Izvor: Srbin.info