Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) DJB: Muharem Bazdulj je u pravu. Odbijanje da gostujemo sa Čankom i odbijanje da ulazimo u političko blato i farmu jeste politička poruka…

Muharem Bazdulj, član Upravnog odbora RTS-a, je u pravu. Naše odbijanje da gostujemo sa nerelevantnim političarima i odbijanje da ulazimo u političko blato i farmu jeste politička poruka i zahvaljujemo se Prvoj televiziji koja je tu našu političku poruku, verovatno nesvesno misleći da nas napadaju, prenela svojim gledaocima. U nastavku ove emisije gledaoci su bili svedoci neozbiljnosti i punog besmisla gostiju kao što je Čanak i koliko smo u pravu kada smo odbili da promovišemo politički rijaliti.

Na razgovorima o izbornim uslovima u skupštini bez prisustva EU zahtevamo od vlasti da opozicija dobije prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Vlast polako otvara prostor, ali se trudi da od svake emisije napravi cirkus, međusobno napadanje i tako izbegne bilo kakvu ozbiljnu raspravu o ozbiljnim temama.

Da je Prva pozvala Sašu Radulovića u emisiju sa Dačićem i Bazduljom, Saša bi sa zadovoljstvom prihvatio poziv i emisija bi bila ozbiljna i gledana. Činjenica da su umesto Bazdulja pozvali Čanka, da im je u redu da u emisiji budu Dačić, Bazdulj i Čanak, a ne Dačić, Bazdulj i Radulović, jasno govori da vlast izbegava ozbiljnost po svaku cenu.

DJB-Suverenisti će istrajati na svojim zahtevima da vlast pokaže političku zrelost, da prestane da pravi farmu od politike u Srbiji i da konačno počne normalan dijalog o pitanjima koja su važna za građane. Srbija u kojoj vlada farma je slaba Srbija. Srbija u kojoj je jaka demokratija, u kojoj je jaka opozicija, u kojoj je jaka skupština je – jaka Srbija. Svi građani, bez obzira na to za koga glasaju, žele jaku Srbiju.

Sva prava na snimak zadržava Prva Televizija. Snimak cele emisije možete pogledati ovde:
https://www.prva.rs/web-tv/info/prva-tema

Ceo tekst odgovora Prvoj koji su prikazali na ekranu:

Poštovana Milice,

Hvala najlepše na pozivu u emisiju. Veoma nam je drago što primećujemo da se povećava fond političkih debatnih emisija na vašoj TV stanici i da se u njima sve češće viđaju relevantni politički akteri koji pre nisu imali pristup medijima. Duboko verujemo da su ove pozitivne promene proizišle iz pregovora u Narodnoj Skupštini bez prisustva EU i nacrta preporuka skupštinske radne grupe za poboljšanje izbornih uslova medijima sa nacionalnom frekvencijom.

Preporuke radne grupe su da u emisijama bude balans između vlasti i opozicije, da gostuju predstavnici relevantnih političkih opcija (one koje imaju podršku u biračkom telu veću od 1%), te da predsednici gostuju ili samostalno ili sa drugim predsednicima. Tri gosta ne zadovoljavaju prvu preporuku, a gospodin Čanak koji je iz nekih nama nepoiznatih razloga i inače veoma čest gost svih televizija, ne zadovoljava drugu.

Saša Radulović će sa zadovoljstvom biti gost u vašim emisijama sa gospodinom Ivicom Dačićem predsednikom SPS-a ili sa predsednikom SNS-a Aleksandrom Vučićem ili sa predsednikom Vlade ili sa nezavisnim i uglednim ekspertima i javnim ličnostima ili samostalno. Za sve ostale emisije, na raspolaganju vam stoje potpredsednici DJB-Suverenista. DJB-Suverenisti neće narušiti preporuke o kojima se još uvek razgovara i pregovara u Narodnoj Skupštini.

Izvor

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: