Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Epidemiolozi sa Oksforda, Harvarda i Stanforda tvrde da ovo korona-ludilo možemo da rešimo za samo TRI MESECA…

Ova tri epidemiologa i stručnjaka za zarazne bolesti (sa Oksforda, Harvarda i Stanforda) tvrde da kompletno ovo korona-ludilo možemo da rešimo za samo TRI MESECA, ukoliko promenimo pristup problemu, tj. ukoliko se opredelimo za sistem „fokusirane zaštite“ (zaštititi stare i bolesne, a svima ostalima dozvoliti da nastave normalan život). Samo TRI MESECA ovakvog režima stvorilo bi neophodan imunitet krda koji bi potom štitio i one koji su trenutno najugroženiji.

Štaviše, oni tvrde da trenutne mere zatvaranja povećavaju smrtnost, jer u isti koš stavjaju kompletne populacije, i blokiraju pristup zdravstvenom sistemu obolelima od drugih bolesti.

DJB se za ovakav pristup rešavanju korona-problema zalaže još od marta! Poslednji primer je naš poziv da se normalizuje nastava u školama kroz ukidanje tzv. „kombinovane nastave“ i vraćanje na normalno školovanje, uz zadržavanje opcije online nastave za starije i imunokompromitovane nastavnike i imunokompromitovanu decu.

Za samo TRI MESECA ovakvog režima, život bi nam se svima vratio u normalu, a da ne pričamo o ekonomiji koja trenutno trpi stravične posledice, jer nam domaća, mala i srednja preduzeća grcaju, dok se banke i velike multinacionalne korporacije dodatno bogate.

Izvor: Branka Stamenković

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com