Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Borović: Vučić svesno diskvalifikovao istragu da se ne bi došlo do ozbiljnih stvari…

Vučić svesno diskvalifikovao istragu da se ne bi došlo do ozbiljnih stvari

Borović: Vučić svesno diskvalifikovao istragu da se ne bi došlo do ozbiljnih stvari

Predsednik Odbora Narodne stranke za pravosuđe, advokat Borivoje Borović, izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdnjom da je prisluškivan „svesno diskvalifikovao istragu“ protiv ljudi koje je policija pratila i „kontaminirao postupak koji će propasti da se ne bi došlo do ozbiljnih stvari“.

„Vučić je tom izjavom zaveo javnost na pogrešan trag. Autoritet predsednika države bi trebalo da bude dovoljan razlog da se svi uplaše i da prekinu bilo kakvu istragu. To je, po mom mišljenju, razlog za sve ovo“, rekao je Borović televiziji N1.

„Niko javnosti nije pružio dokaz da su naredbom (o tajnom praćenju i prisluškivanju) bile obuhvaćene osobe koje su bile predmet opservacije policije i tužilaštva i koje su iz kriminalnog miljea. To što su oni kontaktirali sa predsednikom države, to je njegov problem“, dodao je Borović.

Borović je istakao da je Vučić dužan da štiti tajnost istrage o prisluškivanju i da ne može javno da saopštava da je bio prisluškivan pre nego što ga tužilac i policija ispitaju u kom kontekstu je razgovarao sa osobama koje su bile na merama tajnog praćenja, odnosno prisluškivanja.

„Nikakve komisije ne mogu da pobočno utvrđuju odgovrnost, je bi se onda svi predmeti završavali na poligrafu ili bi se sudske odluke naručivale kao u slučaju krivične prijave koju je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo protiv braće Aleksandra i Andreja Vučića“, naveo je Borović.

Borović je dodao da je tada Specijalno tužilaštvo velikom brzinom odgovorilo da braća Vučić nemaju nikakve veze sa prvooptuženim za proizvodnju marihuane na imanju „Jovanjica“ Predragom Koluvijom, a sa druge strane „nisu čuli da je Vučević odgovarao zbog lažnog prijavljivanja“.

„U današnje vreme i tužilaštvo i policija i sud su servisi aktuelne vlasti – za sve što vlast zamisli i napravi nekakav scenario, oni se poture i sve se radi na štetu građana a u korist političkih moćnika“, zaključio je Borović.

Izvor: Narodna stranka

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com