Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) BLAM: Vučić hteo da se slika sa liderima, oterali ga na ćošak fotografije…

Posle sedenja na maloj stolici u Vašingtonu, vođa Naprednjaka se ponovo izblamirao…

Zadovoljan sam činjenicom da su predsednici i premijeri EU sa nama četiri sata razgovarali o budućnosti Zapadnog Balkana, kaže predsednik SNS Aleksandar Vučić koji je nalazi na Samitu EU – Zapadni Balkan u Sloveniji.

– Postoji perspektiva proširenja, nisu sve zemlje članice sa istim apetitima, ali dobro razumeju da postoji strateški interes za to. Svi su pažljivo slušali glavne aktere Evrope – rekao je Vučić

Kako je rekao, “mogli smo da vidimo koje zemlje žele brže proširenje, a koje su veći skeptici, ali čini mi se da smo se predstavili na dobar i pristojan način.

– Razgovarao sam sa Micotakisem, i dobra vest je da će Grčka nastaviti da podržava integritet Srbije i pomagaće joj na evropskom putu. Oni će, kako mi je kazao, nastaviti dalje da podržavaju celovitu Srbiju – rekao je Vučić.

Naveo je i da je kratko razgovarao sa španskim premijerom kome je zahvalio na podršci, sa slovačkim premijerom, rumunskim predsednikom, kao i predstavnicima zemalja EU koje ne priznaju takozvano nezavisno Kosovo.

Kaže i da se sastao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, predsednikom francuske Emanuelom Makonom, i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.

– Razgovarali smo o diplomama, priznanju zanimanja, nastaviće se proces usaglašavanja. To bi konačno doprinelo boljoj slobodi kretanja. To nije statusnog tipa, i nadam se da ćemo ta tehnička, a suštinski važna pitanja uspeti da rešimo u narednom periodu – rekao je Vučić.

Kako je rekao, nastavićemo dijalog, a prva tema mora da bude Zajednica srpskih opština (ZSO).

– Naravno da ćemo da nastavimo dijalog, samo prva tema mora da bude ZSO, baš kao što je to napisano u saopštenju EU – rekao je Vučić.

Na pitanje šta je bilo na samitu sa najavljenom temom za ukidanje rominga izmedju EU i ZB, Vučić je rekao da nije danas razgovarao na tu temu sa evropskim komesarom Oliverom Varhejiom, već o evropskom putu Srbije i otvaranju klastera.

Preneo je i da je belgijiski premijer Aleksandar de Krou govorio o tome kako EU najviše ulaže u zemlje ZB, ali da treće zemlje – Rusija, Kina i Turska to mnogo bolje prezantuju od EU.

– Delimično je u pravu, ali ako hoćemo da budemo pošteni, jedan deo odnosa našeg mnjenja prema EU je upravo zbog odnosa prema Kosovu u odnosu na neke druge zemlje u regionu, i to je sasvim razumljivo – istakao je predsednik Srbije.

Kaže i da nosi dobar utisak iz razgovora sa Makronom, “koji je sve shvatio iz jednog mog pitanja koje sam postavio Kurtiju”.

Osvrnuo se i na proširenje, rekavši “datum neki nisu hteli da daju, zato što neki imaju svoje izbore u narednom periodu u Zapadnoj Evropi”.

Oteran na kraj kolone

Lideri EU očito nemaju veliko poštovanje za Aleksandra Vučića, koji je pokušao da se slika u centralnom delu fotografije, da bi nekoliko trenutaka kasnije bio izmešten.

Mesto rezervisano za Vučića bilo je na samom kraju kolone, a predsednik SNS je uz kiseli osmeh otišao na kraj reda.

Izvor: Webherald/Blic

(VIDEO) TEŽAK BLAM: Vučić hteo da se slika sa liderima, oterali ga na ćošak fotografije! SAGNUO GLAVU I OTIŠAO… sa Webherald.rs.

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: