Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Biljić: Tužilaštvo je dužno da ispita sve okolnosti slučaja falsifikovanih zapisnika

Potpredsednik DJB Suverenista Vojin Biljić odgovarajući na pitanja gledaocima Otvorenog razgovora objasnio je građanima način na koji treba da funcioniše tužilaštvo po pitanju krivičih prijava koje su podnete zbog sumnje da je došlo do falsifikovanja potpisa na blizu 4000 biračkih mesta na nedavno proteklom referendumu.
Biljić je rekao da su krivične prijave za blizu 4000 biračkih mesta podnete Republičkom javnom tužilaštvu, čija je nadležnost da odlučuje o tim prijavama. On je objasnio da je u krivičnoj prijavi zahtevano da se ispitaju sve okolnosti koje upućuju na sumnju da je došlo do falsifikovanja potpisa, što znači da tužilaštvo mora da proveri potpise, mora da uđe u birački materijal, mora da sasluša članove biračkih odbora. Tužilaštvo je dužno da ispita okolnosti po krivičnoj prijavi ali isto tako i po svojoj obavezi da čuva ustavnost i zakonitost, navodi Biljić.
Potpredsednik DJB Suverenista Biljić, naglašava i smatra da građani moraju da znaju da ukoliko tužilaštvo odbije da sasluša članove biračkog odbora, ko god da radi taj predmet, faktički će napraviti krivično delo kršenja Zakona od strane javnog tužioca i člana 360 Krivičnog zakonika. On objašnjava da tužilaštvo po potrebi, tamo gde ima sumnju da se potpisi ne slažu, uradi grafološko veštačenje potpisa zato što okolnosti slučaja jasno ukazuju na to da postoji ogromna verovatnoća da postoje osnovi za sumnju da je neko ziasta falsifikovao zapisnike, zaključuje Biljić.

Izvor

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: