Take a fresh look at your lifestyle.

(VIDEO) Adrović: DJB će učestvovati u razgovorima na svim kolosecima…

Potpredsednica DJB Hana Adrović potvrdila je, u izjavi za Slobodnu Televiziju, učešće pokreta Dosta je bilo u razgovorima vlasti i opozicije o izbornim uslovima, a koji su zakazani za 28. april. Ona je podsetila javnost javnost da se DJB oštro protivi učešću stranaca u razgovorima oko izbornih uslova, jer se na taj način dodatno urušava već urušeni suverenitet države Srbije. Međutim, ukoliko stožerne stranke vlasti – SNS i SPS – odluče da razgovore s opozicijom vode na dva koloseka, pri čemu će jedan biti sa učešćem stranaca, a drugi bez, takva odluka vlasti će biti za žaljenje, ali će DJB učestvovati u svim razgovarima na svim kolosecima.

Očekivanja DJB od ovih razgovora je da proteknu u radnoj atmosferi, bez političkih predstava, kao i da se svi učesnici pridržavaju pravila da se ne daju izjave za javnost, kao i da se ne napada niko od opozicionih stranaka i njihovih lidera, bez obzira da li na razgovorima učestvuju ili ne.

DJB smatra da je važno da sastanku prisustvuje i Aleksandar Vučić u svojstvu predsednika SNS, pošto objektivno on donosi sve odluke u ime SNS-a, uključujući i platformu SNS-a za ove pregovore i sve odluke u vezi toga koje predloge DJB i drugih opozicinih opcija će SNS i prihvatiti. Zbog navedenog, njegova funkcija predsednika SNS-a ga, nažalost, stavlja u poziciju sukoba interesa i ne dozvoljava da sastanku prisustvuje u funkciji Predsednika Srbije.

Zacrtani cilj razgovora treba da bude dogovor o unapređenju izbornog procesa koje će osigurati da nijedna politička opcija u Srbiji ubuduće neće moći kredibilno da tvrdi da su izbori bili pokradeni ili da nisu bili fer. Državi Srbiji su potrebni i snažna vlast i snažna opozicija i demokratski, fer i pošteni izbori koji treba da budu praznik demokratije i izborne volje suverenog naroda, kako bismo mogli najbolje odgovorno da zaštitimo državne i nacionalne interese i to ne samo po pitanjima očuvanja Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Sva prava na snimak zadržava Slobodna Televizija. Ceo snimak pogledajte ovde:
https://youtu.be/dImlikwt3CU

Izvor

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com