Take a fresh look at your lifestyle.

VESELINOVIĆ: ODLAZITE VEĆ JEDNOM GOSPOĐO MERKEL…

„Odlazite već jednom gospođo Merkel. Devet godina podržavate diktaturu u Srbiji.“ – rekao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za PREOKRET nedaleko od Palate Srbije, na udaljenosti do koje se moglo prići ovom zdanju, jer je obezbeđenje branilo prilaz zbog dolaska Angele Merkel, koju u oproštajnu posetu prima Aleksandar Vučić. Aktivisti PREOKRETA imali su veliki transparent na kojem su bile ispisane reči koje je Veselinović izgovorio, ali na nemačkom  jeziku.  Na transparentu je pisalo: „ Gehen Sie endlich, Frau Merkel! Seit 9 Jahren unterstutyen sie die Diktatur!“

  • Krivi ste jer podržavate režim koji je odustao od evro integracija. One su ostale samo na verbalnim obećanjima, a režim je učinio sve da nas udalji od Evropske unije. Podrška evropskim integracijama među građanima Srbije nikada nije bila manja. Krivi ste jer podržavate Aleksandra Vučića, koji je zatro demokratiju u Srbiji, koji pogazivši Ustav i zakone sprovodi samovolju. Krivi ste gospođo Merkel jer je naša zemlja svrstana u neslobodne države sa hibridnim sistemom, u kojoj ne postoje slobodni izbori i u kojoj se zatire opoiciono i svako drugačije mišljenje. Gospođo Merkel krivi ste jer ste nas ostavili iza žice koju je podigao vaš prijatelj Orban. U isto vreme gospođo Merkel vi svojom podrškom „zalivate“ nedemokratske režime u Evropskoj uniji i van nje.

Veselinović je poručio da je Angela Merkel kriva što se u Srbiji radi za par šaka pirinča, jer se radni sat plaća 1,7 evra, a do toga nas je doveo režim koji je podržavala.

„Naši najbolji mladi stručnjaci otišli su u Nemačku. Neki i preko sporazuma o transferu naših medicinskih radnika u vašu zemlju. Nama je ostalo da se pored toga borimo za demokratske vrednosti u Srbiji. Iako nas ostavljate u jednoj od najkorumpiranijih  zemalja u Evropi i  svetu. Nećemo odustati, uprkos bremenu koje nam ostavljate. Nadam se da ćete posetiti slobodnu Srbiju, u kojoj će vaš prijatelj i njegovi pajtosi biti iza rešetaka.“ – zaključio je Veselinović.

https://t.co/u2GzBrCDvl

Izvor: Pokret za Preokret

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: