Take a fresh look at your lifestyle.

UNIŠTAVANJE SRBIJE: Evo kako Železara iz Smedereva truje vodu (VIDEO)

Ispust smederevske Železare, upravo sada. Reka Ralja, koja se posle par kilometarauliva uMoravu. Svaki komentar je suvišan – glasi tvit Pokreta Tvrđava, a vi pogledajte o čemu se radi.

Ispust smederevske Železare, upravo sada. Reka Ralja, koja se posle par kilometara uliva u Moravu.

Ono sa čim se često povezuje životna sredina u Smederevu je kvalitet vazduha i vode. Smederevo se redovno nalazi među najzagađenijim gradovima na svetu prema izveštajima sajta „Air wisual“ i sličnih sajtova pomoću kojih može da se prati kvalitet vazduha u različitim delovima sveta.

Takođe, podaci Agencije za zaštitu životne sredine često su pokazivali da se količina suspendovanih čestica u vazduhu nalazi i do deset puta više od dozvoljene količine.

Železara se pri tom označava kao jedan od najvećih zagađivača na prostoru Smedereva. Ove optužbe dolaze sa pravom s obzirom na specifičan način i količinu proizvodnje koja se tu vrši.

Može se reći čak da železara vrši pritisak na sve ekološke elemente, a ne samo vazduh. To se ovim sada snimkom i potvrđuje. Na snimku se vidi da u reku Ralju izlazi potpuno crvena voda iz Železare.

– Iz Železare tvrde da nema zagađenja, udahnut je novi život Smedrevu, to je taj život – komentariše snimatelj ovog videa, objašnjavajući da se reka Ralja nakon tri kilometra uliva direktno u Moravu koja se posle uliva u Dunav.

Tako na primer u obližnjem selu Radinac ispravnost vode je katastrofalna. Voda u ovom mestu je neispravna 72,1 odsto što je čini praktično neupotrebljivom.

Na to su upozoravali meštani okolnih sela koji decenijama vode bitku za čistiju zemlju, vazduh i vodu. Meštani su više puta zahtevali ugradnju filtera, bolje i češće merenje zagađenja i slične mere. Međutim, dok nadležne institucije prebacuju odgovornost jedni drugima, meštani Smedereva i okoline ostaju usamljeni u svojoj borbi.

Članak UNIŠTAVANJE SRBIJE: Evo kako Železara iz Smedereva truje vodu (VIDEO) se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: