Take a fresh look at your lifestyle.

UHVAĆENA U LAŽI: Brnabić je potpisom dozvolila Rio Tintu da kopa u Srbiji!

Premijerka Ana Brnabić idealan je funkcioner SNS-a, jer ima odliku koju Vučić najviše ceni – nema problem da slaže kad god joj se ukaže prilika za to. Iako non stop optužuje bivšu vlast da je dozvolila Rio Tintu da kopa litijum u Srbiji, odluke Vlade s njenim potpisom govore suprotno.

Ta „ništa posebna“ uredba je dozvolila prenamenu zemljišta i otkup zemljišta u dolini Jadra od strane Rio Tinta.

Osim toga, Brnabićka je potpisala u novembru 2020. godine i o Odluku o obrazovanju Radne grupe za implementaciju projekta „Jadar“, objavljenu u Službenom glasniku.

Na čelu Radne grupe nalazi se ministarka Zorana Mihajlović, a zadatak grupe je „razmatranje najsloženijih pitanja u oblasti implementacije projekta „Jadar“ i davanje predloga, mišljenja i stručnih obrazloženja u pogledu saradnje, analize implementacije tog projekta i koordinacije rada nadležnih organa i institucija u cilju pune i blagovremene implementacije operativnih pitanja“.

Sve i da se druge laži Ane Brnabić ostave po strani, samo obrazovanje ove radne grupe i tumačenje njenog zadatka dovoljan je dokaz da je naprednjačka vlast dala dozvolu da se realizuje projekat „Jadar“, odnosno da Rio Tinto može da kopa litijum u dolini Jadra.

Ana Brnabić i naprednjačka vlast izvršili su prenamenu zamljišta, odnosno dali dozvolu Rio Tintu da otkupljuje zemljište, zatim se direktno se dogovarali sa direktorima Rio Tinta u vezi projekta i na kraju formirali Radnu grupu radi implementacije projekta „Jadar“.

Samo ovi pomenuti dokazi su dovoljni da se zaključi da Brnabić laže kad god se spomene Rio Tinto. Svesni su i ona i njen šef Vučić koliko je narod kivan zbog Rio Tinta, pa sada prebacuju loptu na bivšu vlast, kao i uvek. Izbori se bliže i naprednjaci grcaju od straha, pa će učiniti sve kako bi pokušali da se izvuku iz brloga koji su sami napravili.

Na svu sreću, istina je lako proverljiva i građani vrlo dobro znaju šta naprednjaci rade. Džaba svi spin majstori, kada su na papirima potpisi Ane Brnabić.

Izvor Slavija info

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: