Take a fresh look at your lifestyle.

Tužna oproštajna poruka odlazećeg ambasadora EU…

Odlazeći ambasador EU u Srbiji Sam Fabrici je odlučio da na kraju svog mandata pošalje poruku prepunu iluzija i pravdanje nenarodnog režima SNS.
Naime, njegova tvrdnja da Srbija nije otvorila nijedno poglavlje u procesu pristupanja EU zbog nove metodologije i Kovida je suštinsko vređanje istine, svih građana Srbije, ali i šamar izveštajima same Evropske komisije. Ona je šamar i svim državama članicama EU koje su razloge za neotvaranje novih poglavlja upravo videle u režimskoj kontroli medija, uništavanju institucija, ograničavanju slobode, korupciji i nasilju.
Ambasador Fabrici odlazi iz Srbije, ali ostavlja šećernu vunu pravljenu od opsene i lakiranja režimskih brljotina. Zna i ambasador da poglavlja nisu otvorena zbog autoritarnog režima koji je povezan sa mafijom, koji kontroliše skoro sve medije, progoni neistomišljenike i pritiska pravosuđe. Reći da nema novih poglavlja za Srbiju zbog kovida i nove metodologije je verovatno jedna od najvećih potemkinovskih izjava u istoriji evropske diplomatije.

Stranka slobode i pravde ukazuje da je neverovatno da same institucije EU vide realnu i tužnu sliku zarobljene Srbije za razliku od nekih od evropskih predstavnika u našoj zemlji koji se ponašaju po onoj Čerčilovoj izjavi zbog lošeg stanja u tadašnjoj Jugoslaviji: “Šta vas briga, nećete Vi živeti tamo”.
E zbog svih nas koji ćemo živeti ovde, pobedićemo i napraviti od Srbije dobro mesto za život i državu koja će ući u EU.

Tužna oproštajna poruka odlazećeg ambasadora EU

Izvor: Stranka slobode i pravde

%d bloggers like this: