Take a fresh look at your lifestyle.

SUD SMANJIO KAZNE ZA POKUŠAJ UBISTVA BORKA STEFANOVIĆA

Tročlano veće Apelacionog suda u Kragujevcu, smanjio je kazne režimskim batinašima koji su 23.11.2018. u Kruševcu pokušali da ubiju Borka Stefanovića, zamenika predsednika Stranke slobode i pravde. Miloš Šaponjić koji je metalnim predmetom udario Stefanovića u potiljak je umesto četiri dobio 2 godine i 6 meseci zatvora dok su njegovim saučesnicima Marku Živkoviću i Danijelu Gmijoviću, kazne smanjenje sa tri i po, na dve godine i dva meseca. Napominjemo da je zakonska kazna za ovo krivično delo minimum 3 godine zatvora. Toliko danas u Vučićevoj Srbiji košta život opozicionara.
Ovakva presuda je donesena po nalogu Aleksandra Vučića koji je javno tvrdio da je udarac pesnicom u tuči glumaca jednako opasan kao i udarac metalnom štanglom u potiljak. Sve to je napravio kako bi sakrio da je napad na potpredsednika SSP Borka Stefanovića bila politička poruka kako će proći svi koji se suprotstave ovom kriminalizovanom režimu. Zato što znaju da imaju podršku samog vrha vlasti batinaši su se sve vreme smejali u sudnici, a svoju vernost su i za vreme trajanja postupka dokazivali tako što su učestvovali u akcijama SNS poput paljenja baklji po kruševačkim zgradama.
Za kriminalizovani režim, sve njegove batinaše i sudije koje rade po diktatu vlasti imamo samo jednu poruku – nema tih napada i tih skandaloznih presuda koji će nas zaustaviti u borbi za slobodu i pravdu. I sve ćemo da vas pobedimo.

SUD SMANJIO KAZNE ZA POKUŠAJ UBISTVA BORKA STEFANOVIĆA

Izvor: Stranka slobode i pravde

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: