Take a fresh look at your lifestyle.

Stamenković: Deco, vi ćete nas spasiti! Mi smo svi opterećeni devedesetim, svega se živog plašimo!…

Juče u autobusu br. 65 maskirani gospodin koji sedi opominje mladića bez maske koji stoji. Dečko ga kulira. Gospodin se ponavlja par puta. Dečko se pravi da ga ne čuje. Gospodin poseže za telefonom da ga slika.

Flipnem, ustajem i prilazim im. Ćutke gledam maskiranog gospodina s telefonom pravo u oči.

– Ni Vi nemate masku – obraća mi se.

– Tako je. Nemam. Mene slikajte, pa šaljite na tu Vašu vajber grupu da me kazne. Ostavite decu na miru! A sad ću da slikam i ja Vas!

Uzimam telefon, slikam i snimam maskiranog gospodina, dok mu objašnjavam da nas taj psihološki flaster u vidu maske ne štiti ni od čega! Osvrćem se oko sebe, vidim – deca bez maski mi se smeškaju.

– Deco, vi ćete nas spasiti! Mi smo svi opterećeni devedesetim, svega se živog plašimo!

Prilazi nam jedna maskirana gospođa i kaže:

– Nemojte da se nervirate. Ja sam lekar i znam da nas maska ne štiti od virusa, ali je, evo, u autobusu nosim samo zbog ovakvih (pokazuje glavom na maskiranog gospodina) jer nemam živaca da se raspravljam. Verujte, pola autobusa nosi maske samo zato.

Opet se osvrćem i vidim mnoštvo nasmejanih očiju iznad maski.

Utom autobus stade kod Politike te izađosmo i lekarka i ja. Pričale smo još usput do semafora.

Postoje na ovom svetu lekari koji ljudima govore istinu. Tri vrsna epidemiologa i stručnjaka za infektivne bolesti sa Harvarda, Oksforda i Stanforda nedavno su napisala i objavila „Veliku Barington deklaraciju“ u kojoj se oštro protive idiotskim politikama zatvaranja i maskiranja. Zalažu se za švedski model. CNN ih juče pljuje ceo dan.

Pametnom dosta.

https://dostajebilo.rs/…/10/13/velika-barington-deklaracija/


Izvor: Branka Stamenković

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com