Take a fresh look at your lifestyle.

SSP: Godišnjica “Oluje” prilika za sve narode Zapadnog Balkana da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima

Ni 26 godina nakon akcije „Oluja“ koja predstavlja najveće etničko čišćenje u modernoj istoriji Evrope, ne zna se gde su 1.183 osobe, uglavnom civili koje su tada nestale. Tokom  četiri dana avgusta 1995. godine proterano je više od 220.000, a ubijeno 1.800 Srba. Odgovornost za ovaj zločin je na onima koji su vodili akciju „Oluja“, ali i na svima koji odbijaju da priznaju zločine i onemogućavaju Srbima da ostvare svoja imovinska i druga ljudska prava.

Nikada ne smemo zaboraviti da je do tragedije Srba u Hrvatskoj došlo, jer su Milošević i Vučićev politički “otac” Vojislav Šešel prvo odbili mirovni plan Z4, a zatim obećali hrvatskom državnom vrhu da se Srbija neće mešati u sukob, čime su defakto dali zeleno svetlo za vojnu operaciju u kojoj su hrvatske oružane snage ubijale stare, na njihovim kućnim pragovima i pucale na civile koji su se povlačili prema Srbiji. RTS koji je tada vodio Vučićev prijatelj i današnji glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti – Milorad Vučelić, ceo dan je ćutao i vest o stradanju Srba u Hrvatskoj objavio u 24 minutu centralnog dnevnika, što je još jedan dokaz anticivilizacijskog dogovora Tuđmanovog i Miloševićevog režima.

Stranka slobode i pravde (SSP) veruje da da je godišnjica “Oluje” prilika za strateško promišljanje za sve narode Zapadnog Balkana koji moraju da se okrenu budućnosti, evropskim vrednostima i dobrosusedskim odnosima i da nikada više ne dozvole ekstremnim političkim elitama da ih uvlače u ratove i zločine, a obaveza Srbije je da političke predstavnike našeg naroda u Hrvatskoj u tome podrži.

SSP: GODIŠNJICA OLUJE

Izvor: Stranka slobode i pravde

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: