Take a fresh look at your lifestyle.

Šojgu obavestio Putina da je zauzet Marijupolj

Ruske trupe zauzele su Marijupolj, ali je u čeličani Azovstalj ostalo blokirano još 2.000 militanata, izjavio je danas ruski ministar odbrane na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Sergej Šojgu je saopštio da je za završetak operacije u Azovstalju, na teritoriji grada, potrebno tri do četiri dana, prenose ruski mediji.

Prema njegovim rečima, u vreme opsade grada „broj pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, nacionalističkih formacija, kao i stranih plaćenika iznosio je više od 8.100 ljudi”.

Šojgu je rekao da je tokom borbi za Marijupolj poginulo više od 4.000 pripadnika ukrajinskih snaga, da ih se 1.478 predalo, a da je grupa od njih 2.000 blokirana u industrijskoj zoni fabrike Azovstalj, prenosi Tanjug.

„Oružane snage Ruske Federacije i republika Donbasa u Marijupolju preduzele sve mere da zaštite stanovništvo, preneo je Šojgu Putinu.

Prema njegovim rečima, „uprkos protivljenju militanata”, iz tog grada je evakuisano više od 142.000 građana, a oslobođeni su svi taoci u luci.

Putin je naredio ruskoj vojsci da odustane od planova za juriš na fabriku Azovstalj u ukrajinskom lučkom gradu Marijupolju i saopštio da želi da ona i dalje bude pod blokadom.

Ruski predsednik je rekao ministru odbrane da nema potrebe ulaziti u podzemne hodnike ispod fabrike, kao i da ruske trupe treba da blokiraju sve prilaze industrijskoj zoni u Azovstalju, preneo je Rojters.

Članak Šojgu obavestio Putina da je zauzet Marijupolj se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: