Take a fresh look at your lifestyle.

Snimci horora u Avganistanu su lažni?

Ovih dana smo bili svedoci brojnih snimaka navodnog bežanja ljudi iz Avganistana, pogotovo otkako su talibanske trupe osvojile Kabul. Slike i snimci deluju stravično na prvi pogled ali da li su istinite ili je u pitanju neki novi Račak? Račak kojim bi se raznežili pre svega Evropljani koji bi zbog solidarnosti trebali da prime novi talas migranata iako su i prethodni daleko od asimilacije?

Hajde da analiziramo neke od najpoznatijih slika i snimaka:

Postoji osnovana sumnja da je umesto pravog aviona u pitanju lutka na naduvavanje a na snimku gde se većina učesnika navodno utrkuje za ulazak na avion vidimo mnogo nasmejanih i razdraganih lica a čak i jednu osobu kojoj se ne žuri da uđe u avion iako je pored ulaza. Baš suprotno, možda upravo šalje SMS poruku devojci kako je snimanje gotovo za sat vremena.

Pređimo na sledeću sliku. Na njoj vidimo kako su Avganistanke vezane lancima a lance vuče jedna muška osoba koja ide ispred njih.

Ali postoji jedan problem. Lanci su dodati a slika nije iz Avganistana 2021 nego iz Erbila u Iraku tokom 2003 a to je potvrdio čak i Asošijeited Pres.

Da pređemo na sledeću. Navodno prepun avion za koji ne bih rekao da će ikada poleteti a obzirom na veliki broj sumnjivih pojava na samoj slici, ne bih rekao da mu je to i namera.

Ovakvih slika ima još jako puno i one su proverljive. Trudio sam se da pronađem one koje su najviše odjeknule po mejnstrim medijima i društvenim mrežama.

Neka od pitanja koje možemo postaviti povodom ovih slika, videa i naslova:

  • Zašto mejnstrim mediji forsiraju senzacionalističke naslove gde su Avganistanke odjednom postale „robinje“ a do pre to nisu bile? Ipak je u Avganistanu šerijat na snazi bio i tokom netalibanske vlade a „zločini“ poput posedovanja Biblije ili odricanja od islama od strane Avganistanaca su kažnjavani smrću? Možda i grešim ali mislim da je tako bilo.
  • Zašto mejnstrim mediji forsiraju senzacionalističke naslov gde se muškarci utrkuju da uđu u avion jer će ih talibani ubiti a pritom ne misleći na ostatak porodice koji ostaje tu? Valjda im je stalo i do žena i dece ili možda nije tako nešto u pitanju? Setimo se samo kolone Srba koji su na traktorima došli iz Krajine, bilo je tu jako puno žena, dece, staraca.

Talibani nemaju mnogo radikalniju ideologiju od Saudijske Arabije, Katara, Bruneja i ostalih islamskih zemalja u tom podneblju. Taliban znači student i predstavlja onoga koji studira Kuran. Ne znači kasapin, ubica ili nešto treće. Zašto je onda samo talibanski pokret satanizovan?

E sad, da pređemo na ključnu stvar. Šta je poenta senzacionalizma osim klikbejta i zbog čega mislim da se preuveličava priča o haosu koji talibani donose sa sobom?

  1. Svet treba da se sažali a moćnici će zagrabiti u džep poreskih obveznika i uzeti im novac za pomoć koju Avganistanci neće dobiti. Kao što je i većina novca koje je NATO ulupao tokom 20 godina ratovanja završila gde ne treba.
  2. Svet a pre svega Evropa trebaju da se lakše pomire sa novim talasom naseljavanja migranata iako ni prethodnih nekoliko talasa nisu uspeli da asimiluju.
  3. Velike koorporacije dobijaju jeftinu radnu snagu.
  4. Suverene države Evrope postaju sve manje suverene jer će novi Evropljani zarad ostanka u zemlji redovno glasati za Angelu Merkel i ostale globalističke igrače.
  5. Pravljenje novih podela u društvu kojim bi se sprečilo zajedničko delovanje po većini ključnih pitanje.

Ne želim da umanjim surovost talibana, da nisu bili surovi i prema neprijateljima i prema sebi, ne bi sigurno pobedili u ratu ali izražavam sumnju u dobre namere mejnstrim medija, scene nalik na Račak kao i u to što je avganistanska vojska jednostavno nestala iako je brojala mnogostruko više pripadnika od talibanskog pokreta.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: