Take a fresh look at your lifestyle.

SIJARTO: Mađarska ne vidi razlog za nove sankcije Rusiji

BUDIMPEŠTA – Mađarska ne vidi razlog da se nastavi sa usvajanjem novog paketa sankcija Rusiji, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto nakon razgovora sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, prenosi TAS S.

„Naš stav je kristalno jasan. Ne vidimo nikakav racionalan razlog da se ide na još jedan paket sankcija, posebno kada je reč o energetici.

Energija je za nas jasna crvena linija. Nismo spremni da primoravamo mađarski narod da plaća cenu rata za koji apsolutno nije odgovoran”, rekao je mađarski ministar novinarima, prenosi TAS S.

„Naravno, ako bude predložen nacrt, mi ćemo učestvovati u raspravi, ali nećemo davati saglasnost ni na šta što je protiv našeg nacionalnog interesa”, dodao je mađarski ministar.

Prema njegovom mišljenju, evropska privreda „kreće u recesiju”.

„Mislim da je to potpuno protiv interesa Evrope i Evropljana”, naglasio je Sijarto, prenosi Tanjug.

Ministri spoljnih poslova članica Evropske unije saglasili su se u sredu na neformalnom vanrednom sastanku u Njujorku, na marginama Generalne skupštine UN, da nastave sa novim sankcijama protiv Rusije i pružanjem pomoći Ukrajini, saopštio je visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj, nekoliko sati nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin naredio delimičnu mobilizaciju.

Чланак SIJARTO NE POPUŠTA: Mađarska ne vidi razlog za nove sankcije Rusiji се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: