Take a fresh look at your lifestyle.

SERGEJ LAVROV: Na Zapadu su se pojavili političari koji se poigravaju temom nuklearnog oružja

Moskva je zabrinuta željom Varšave da postane kandidat za raspoređivanje američkih nuklearnih bombi, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za film „Svet na ivici. Pouke Karipske krize“ koji je u nedelju prikazan na Prvom kanalu.

„Poljska želi da postane ‘kandidat’, gde će Amerikance rasporediti svoje nuklearne bombe. Ta situacija je veoma zabrinjavajuća“, rekao je šef ruske diplomatije.

Prema njegovim rečima, nova generacija zapadnih političara pokušava da se neodgovorno „poigrava“ temom nuklearnog naoružanja.

„U Evropi su se pojavili ljudi koji prilično neodgovorno pokušavaju da se ‘igraju’ temom nuklearnog oružja“, rekao je Lavrov.

Ranije je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško izjavio da će Moskva u svom vojnom planiranju imati u vidu modernizaciju američkih nuklearnih bombi koje su razmeštene u evropskim zemljama, kao i jačanje nuklearne komponente u vojnim planovima NATO-a.

Чланак SERGEJ LAVROV: Na Zapadu su se pojavili političari koji se poigravaju temom nuklearnog oružja се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: