Take a fresh look at your lifestyle.

ŠEF VAGNERA: Ukrajina gubi do 11.000 vojnika u Bahmutu, a spremaju kontraofanzivu

Pročitaj mi članak

ŠEF VAGNERA: Ukrajina gubi do 11.000 vojnika u Bahmutu, a spremaju kontraofanzivu

17:34   14.03.2023.

GUBICI ukrajinskih trupa u području Artjomovska dostižu 10-11.000 ljudi mesečno, i to samo poginulih, rekao je Jevgenije Prigožin, osnivač grupe „Vagner“.

html PUBLIC „-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN“ „http://www.w3.org/TR/REC-html40/loose.dtd“

Istovremeno, Prigožin nije izneo procene gubitaka u vojnoj tehnici, istakavši da je u pitanju tajnost podataka.

-To je legenda. Prvo, svi rudnici su minirani. Drugo, u rudnicima ima ogroman broj prostorija, a nekada je tamo, zaista, bila smeštena velika količina oružja – možda čak i u predrevolucionarnom periodu. Ali ono što se sada nalazi tamo su mitraljezi Maksim, TT pištolji koji su nepodesni za upotrebu, rekao je on.

Prema rečima Prigožina, ukrajinske trupe pripremaju kontraofanzivu u području Artjomovska, nadajući se da će preseći na dva dela grupu „Vagner“.

-U oblasti Artjomovska, planovi Oružanih snaga Ukrajine su izvođenje četiri napada: dva napada će biti po bokovima, a dva – da se preseče naša grupa na dva dela… Planiraju, naravno, da preseku grupu i time bi zadatke koje obavljamo u Artjomovsku svesti na nulu, rekao je on.

Sada se, prema njegovim rečima, jedinice Vagnera nalaze u neposrednoj blizini gradske uprave Artjomovska. U širem području grada nalazi se oko 50.000 ukrajinskih vojnika, uključujući 12.000-20.000 u samom gradu. Pored toga, Oružane snage Ukrajine šalju još 20.000 vojnika za ovu kontraofanzivu.

On je žestoke borbe za Artjomovsk objasnio činjenicom da je ovaj grad u ovoj fazi specijalne vojne operacije „mesto okupljanja” i „mesto gde se vojske sudaraju”.

Izvor: Srbin Info