Take a fresh look at your lifestyle.

Šabić: Skandalozna izjava premijerke o povezanosti medija sa navodnim atentatom na Vučića

Advokat i nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić ocenio je danas da je “bukvalno skandalozna” izjava premijerke Ane Brnabić da je bio pripreman atentat na predsednika Srbije i da su “mediji ti koji su stvorili atmosferu da bi atentat na predsednika bio nešto normalno”.

“Istup premijerke je nemoguće dovesti u sklad sa ustavom zajamčenim pravom javnosti na obaveštenost kao i sa slobodom medija. To je neodgovoran, dvostruko štetan postupak, izvor mogućeg ozbiljnog uznemirenja dela javnosti a istovremeno i nedopustivo, grubo vredjanje svih medija i medijskih poslenika koji profesionalno rade svoj posao”, naveo je Šabić u komentaru za agenciju Beta.

Šabić je dodao da kategorična izjava da je “bio planiran atentat na predsednika Srbije i da to nije ništa novo već da su to informacije koju već imaju nadležne službe”, uz istovremenu tvrdnju da “za sada niko ne može da se optuži ni za šta jer nema dokaza”, predstavlja neodgovoran i neozbiljan postupak, na nivou čaršijskih priča, neprimeren iole odgovornom javnom funkcioneru.

“Premijerka bi morala da vodi računa o tome da nije prvi put da ona, ministri ili funkcioneri Vlade govore o potencijalno krajnje uznemiravajućim dogadjajima kao što su atentat na predsednika, ilegalno prisluškivanje ili državni udar a da to dokazima, …

Izvor Beta

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: