Take a fresh look at your lifestyle.

Ruske snage zauzele Lisičansk i Severodonjeck

Ruske snage i snage samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) ušle su u Lisičansk, a borba se trenutno vodi unutar grada, izjavio je danas za TAŠ izvor blizak Narodnoj miliciji LNR. „Napredovanje u Lisičansku se nastavlja. Borbe su već u toku unutar naselja. Prerano je reći koliki je deo grada ovog trenutka pod našom kontrolom, ali zajedničke snage unutar grada prilično brzo napreduju”, naveo je neimenovani izvor, prenosi TAS.

Oficir Narodne milicije samoproglašene LNR Andrej Maročko naveo je ranije danas da je nekoliko gradskih preduzeća pod kontrolom ruskih snaga i snaga LNR-a, preneo je TAS.

Ranije je pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kisiljev izjavio da ukrajinske snage pokušavaju da pobegnu iz Lisičanska u malim grupama, ali da su ti pokušaji osujećeni, navodi ruska agencija.

Gradonačelnik Severodonjecka rekao je da su ruske snage u potpunosti zauzele ovaj strateski važan grad na istoku Ukrajine posle više nedelja bombardovanja.

„Grad je sada pod potpunom kontrolom Rusije. Oni sada pokušavaju da uspostave svoj poredak i imenovali su svog komandanta”, rekao je gradonačelnik Severodonjecka Oleksandr Strjuk, prenosi Rojters.

Чланак VELIKA POBEDA: Ruske snage zauzele Lisičansk i Severodonjeck се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: