Take a fresh look at your lifestyle.

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih…

Republička izborna komisija propustila rok, DJB zahteva da se ponovo raspišu izbori

Sama činjenica propuštanja prekluzivnog roka iz člana 78 Zakona o izboru narodnih poslanika znači da ceo izborni proces više nije u skladu sa zakonom, pa ga i nije moguće sprovesti do kraja. Jedino moguće rešenje u skladu sa Ustavom i zakonom je raspisivanje novih izbora za narodne poslanike.

Podsećamo da je i sam predsednik Republičke izborne komisije, g. Dimitrijević 25.06.2020. na sednici koja je započela u 9:00 časova, oko 11:00 časova pred kamerama upozorio članove Republičke izborne komisije da ističe rok za utvrđivanje činjenica iz člana 78 Zakona i da do 20 časova tog dana RIK mora da se utvrdi rezultate izbora, ali da i pored toga još uvek nije postupljeno po zakonskom zahtevu, čime je ceo izborni proces izgubio i legalitet i legitimitet, tako da je jedino moguće rešenje u toj situaciji ponovno raspisivanje izbora za narodne poslanike.

RIK propustio zakonski rok, DJB zahteva ponišavanje izbora i raspisivanje novih – Dosta je bilo

Imajući u vidu činjenicu da je u skladu sa članom 78 Zakona o izboru narodnih poslanika, Republička izborna komisija dužna da u roku od 96 časova od zatvaranja biračkih …

Izvor: Dosta je bilo

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com