Take a fresh look at your lifestyle.

Redovi na pumpama: Britaniju pogodile nestašice goriva (VIDEO)

Velika Britanija suočava se sa nestašicama goriva, zbog čega je zatvoreno na desetine benzinskih pumpi, dok je na više stotina njih prodaja ograničena. Na društvenim mrežama pojavili su se i snimci dugih redova na britanskim pumpama.

Razlog za krizu u snabdevanju gorivom je „panična kupovina“, ali i manjak vozača cisterni, pišu britanski mediji.

„Britiš petroleum“ zatvorio je 20 benzinski stanica i ograničio snabdevanje na oko 100, dok je „EG grupa“, uvela ograničenje za točenje od 30 funti po kupcu na više od 400 pumpi, piše „Indipendent“.

Vlada Borisa Džonsona, nezvanično navodi taj medij, zbog toga je privremeno ukinula vize stranim vozačima, ali je pitanje da li će ta mera pomoći.

Iz kompanije „Britiš petroleum“ (BP) potvrdili su za „Frans 24“ da imaju problema sa snabdevanjem, zbog čega su neke pumpe zatvorene. I iz kompanije „Eso“ saopštavaju da su morali da pribegnu zatvaranju.

Džejms Kleverli, portparol britanske vlade, napisao je na Tviteru kako nema nestašica goriva, već da je u pitanju „privremen manjak vozača“ i da vlada donosi mere kako bi se to rešilo.

Prema procenama, Britaniji trenutno nedostaje na hiljade vozača zbog ograničenja sa izdavanjem viza uvedenih posle Bregzita. Pored toga, situaciju dodatno komplikuju korona mere, jer veliki broj vozača u Britaniji dolazi iz  zemalja istočne Evrope.

Redovi na pumpama: Britaniju pogodile nestašice goriva (VIDEO)

Izvor: Srbin info

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: