Take a fresh look at your lifestyle.

Reagovanje Čedomira Antića povodom incidenta u Subotici…

„Najoštrije osuđujem incident koji se dogodio u Subotici. Ovaj događaj je neprijatan bilo da je motivisan nacionalnom mržnjom, bilo borbom oko parking mesta.

Postavljam MUP-u Republike Srbije sledeća pitanja:

1. Zašto nisu objavljeni zvanično saopštenje o incidetu i imena učesnika?

            2. Zašto nije objavljen broj napada na Hrvate u Srbiji tokom proteklih godina?

Vladu Srbije pitam:

            3. Zašto je nereagovanjem dozvoljena zloupotreba incidenta od strane hrvatskih agentura, medija i političara, posebno obzirom na činjenicu da mali broj informacija koji su spremni da daju o incidentu govori u prilog da je isti falsifikovan? Cilj je medijska relativizacija činjenice da dan kasnije – 5. avgusta – hrvatska država tradicionalno, već četvrt veka, slavi ubistvo 1.857 Srba i etnički progon njih 250.000?

            4. Zašto nije upućena protestna nota Hrvatskoj zbog sramotne izjave drugog čoveka ove države Gordana Jandrokovića, koji je navodni napad – čiji su motivi nejasni,  učesnici nepoznati i žrtve neizvesne –  proglasio za posledicu zvanične politike Srbije?

            5. Da li je istraženo delovanje Tomislava Žigmanova i Darka Baštovanovića? Da li su oni politički predstavici hrvatske manjine ili agenti strane zemlje? Postoje li njihove veze sa organizacijama i pojedincima koje promovišu kroatofašizam?

            6. Zašto nisu upućene protestne note nakon više stotina napada koji su tokom protekle godine izvršeni na Srbe i građane Srbije u Republici Hrvatskoj?

            7. Zašto prema Republici Hrvatskoj nije uveden reciprocitet?

            8. Možemo li, nakon prinudnog odlaska predstavnika Srba na proslavu godišnjice stradanja srpskog naroda u Hrvatskoj, očekivati minimalnu pristojnost vođa Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji i prisustvo njihovih izaslanika na godišnjoj komemoraciji stradanja Srba u Hrvatskoj?

Izjava Čedomira Antića povodom incidenta u Subotici – Napredni klub

Izvor: Napredni klub