Take a fresh look at your lifestyle.

Radulović: Ova ekipa iz parka naravno ne zna ni šta je potpisala. Sreća naša da je Tramp hteo samo poene za Izrael i jevrejske glasove…

Ova ekipa iz parka naravno ne zna ni šta je potpisala. Isto važi i za Prištinu.

I jedni i drugi su juče dobili papir koji pre toga nisu videli. Bili su sami u Beloj Kući. Uplašeni. Manji od makovog zrna.

Sreća naša da je Tramp hteo samo poene za Izrael i jevrejske glasove.

Pored poena za jevrejske i LGBT glasove za novembarske izbore, sporazum sadrži još jednu bitnu stavku: SAD ulazi ekonomski na Balkan.

Trenutno su na Balkanu ekonomski aktivne tri velike sile: Nemačka, Rusija i Kina. Klintonov/Bušev/Obamin SAD je prepustio ceo Balkan Nemačkoj posle 5.oktobra. SAD očigledno planira da se ekonomski vrati na Balkan otvarajući kancelariju USAID Finantipal Corporation u Beogradu i koja planira učešće u infrastrukturnim projektima.

Nemačka i EU ekonomski „pomažu“ Srbiju evo već 20 godina tako što otvaraju fabrike za jeftinu radnu snagu našim subvencijama i privlače našu decu, opet kao jeftiniju stručnu radnu snagu, u Nemačku. Bacili su oko i na Telekom i na EPS.

Rusija ekonomski „pomaže“ Srbiji tako što su nas za male pare „oslobodili“ brige za NIS i naša nalazišta gasa i nafte.

Kina nam ekonomski „pomaže“ tako što nas je budzašto „oslobodila brige“ za ogromne rezreve bakra u Boru i što njihove kompanije njihovim parama koje vraćamo kroz kredite grade naše puteve.

Kako će SAD da nam ekonomski „pomogne“ ostaje da vidimo.

Što se infrastukture tiče, kao što je duboko pogrešno da nam infrastrukturu grade EU kompanije EU kreditima ili kineske kompanije kineskim kreditima, tako je pogrešno da to radi SAD. Infrastukturu treba da radi domaća građevinska industrija i tako doprinosi rastu BDP-a.

Velike sile nisu ničiji prijatelji. Imaju samo interese. Kada ne čelo države dođu nesposobni ljud kojima je jedini interes da ostanu na vlasti i koji su spremni zarad podrške velikih sila njihovom ostanku na vlasti da prodaju sve državne i nacionalne interese, onda ste kolonija, baš kao što smo danas svi mi na Balkanu.

Gde se interes Srbije i Balkana poklapa sa Trampovim? Nemačka i EU su postali geopolitički neprijatelji Trampove SAD, baš kao i Kina. Nemačka kolonizuje Balkan i pretvara nas u svoju koloniju jeftine radne snage. EU i Nemačka se nadaju da će Tramp izgubiti izbore u novembru i da će se stvari vratiti na staro: ujedinjen globalistički Zapad.


Izvor: Saša Radulović

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com