Take a fresh look at your lifestyle.

RADUJKOV: ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE PRIORITET…

“U nizu loših postupaka kojima režim ubrzano doprinosi opštoj dekadenciji društva, uništavanje prirode se posebno ističe. Problemi deponija, seča drveća, betonizacija zelenih površina, zagađenje vazduha, su samo neki od pokazatelja koliko je režim odlučan da ne donese mere kojima će se poboljšati životna sredina u Srbiji.” – ističe Saška Radujkov, predsednica Mladih Pokreta za PREOKRET.

Radujkov dodaje da kao rezultat zagađenosti vazduha, Beograd često deluje kao da je pod maglom.

“Ne treba zaboraviti ni to da je vlast pokušala da “popravi” ovaj problema, tako što su promenili (ublažili) kriterijume na osnovu kojih se ocenjuje zagađenost vazduha.” – kaže Saška Radujkov

“U brojnim gradovima Srbije, zelene površine se pretvaraju u beton. U Novom Sadu je nekada bilo 40% zelenih površina, a sada nema ni pola od toga.

Kulminaciji problema deponija, svedočimo već nekoliko dana, ali jasnu strategiju, kako će se ovaj problem rešiti, vlast i dalje ne predlaže.

Sve ovo ima štetne posledice na zdravlje ljudi. Životna sredina se ne može revitalizovati preko noći, to je proces koji traži vreme. Samo drvetu, kada se posadi, trebaju godine da izraste. Zato, što hitnije, treba početi sa oporavkom prirode. Usmeravanjem novca na nove parkove, drvorede, regulisanje problema deponija. Građani Srbije zaslužuju čist vazduh, mogućnost da sa svojom decom prošetaju u uređenom parku i vlast koja brine o njihovom zdravlju.” – zaključuje Radujkov

https://t.co/kHuQBS61A6

Izvor: Pokret za Preokret

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: