Take a fresh look at your lifestyle.

Radovanović: Policija može da otkrije ko šalje dojave o bombama, Vulinove izjave ne ulivaju poverenje

Pukovnica policije u penziji Slavica Radovanović, koja je izabrana za poslanicu Narodne stranke u Skupštini Srbije, izjavila je danas da se ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponaša kao da mu „nije potreban direktor policije, što je van pameti“, i da bi što pre trebalo imenovati novog direktora kako bi se „policija usmeravala na principima zaštite građana, a ne na političkim principima“.

„Sadašnje stanje nije dobro ni za postupanje policije niti je to način na koji se vodi MUP. Direktor policije je po svojoj funkciji ključna osoba u MUP-u i on mora da bude politički potpuno neutralan i da ima iskustvo u policiji. Nije dobro za građane da ministar daje izjave o svemu, jer je ministar politička ličnost koju je postavila politička partija i on će uvek štititi tu partiju“, rekla je Slavica Radovanović televiziji N1.

„Vulinove poruke ne mogu da pruže građanima nikakvu sigurnost niti poverenje, ali što se tiče bezbednosti građana. Građani bi se osećali sigurnije i bezbednije kada bi se oglašavao direktor policije“, rekla je Slavica Radovanović.

Slavica Radovanović je povodom učestalih dojava o podmetnutim bombama rekla da je policija osposobljena da brzo reaguje i da građani ne bi trebalo da se plaše postupanja policije i da mogu imati poverenje.

„Sada je najvažnije locirati odakle dojave dolaze, kako bi se utvrdilo da li je reč o igri i šali ili o ozbiljnim pretnjama“, rekla je Slavica Radovanović.

„MUP ima i najsavremeniju IT opremu i ne slažem se da se ne mogu locirati dojave. Potrebno je da se uključe pravi ljudi sa stručnim znanjem i sposobnostima. Sigurno je da je teško zbog velikog broja dojava, ali postoje mogućnosti i sredstva da se to utvrdi“, rekla je Slavica Radovanović.

Poslanica Narodne stranke je navela da će, prema njenim informacijama, konstitutivna sednica Skupštine Srbije biti održana verovatno sredinom juna, jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić hoće da položi zakletvu pred starim sazivom parlamenta, u kojem nema opozicije.

Slavica Radovanović, koja je saradnica Centra za nestalu i zlostavljanu decu, rekla je da je u državama u kojima funkcioniše sistem „Amber alert“ pronađeno 96 dece čiji je nestanak prijavljen.

„Amber alert“ je sistem koji se aktivira kada se prijavi nestanak deteta i ustanovljen je u SAD.

„Nije dovoljno potpisati memorandum o saradnji povodom uvođenja tog sistema i očekujemo da Vulin kaže šta je urađeno i kada će ’Amber alert’ biti aktiviran u Srbiji, a ne da se govori o tome ko je napustio sastanak i da li je neko bio korektan ili nekorektan“, zaključila je Slavica Radovanović.

Slavica Radovanović: Policija može da otkrije ko šalje dojave o bombama, Vulinove izjave ne ulivaju poverenje

Narodna stranka

%d bloggers like this: