Take a fresh look at your lifestyle.

Putinovi potezi bolji u ekonomiji nego na frontu! Nas čekaju plate od 100 evra (VIDEO)

Putin je u ekonomiji povukao odlične poteze. Očekivao sam da će mnogo bolje biti na frontu nego u ekonomiji, međutim, desilo se obrnuto, izjavio je ekonomista Branko Dragaš gostujući na kanalu Rezervni položaj u emisiji Reč.

Kako je rekao, nije očekivao tako dobre ruske poteze u ekonomiji.

Od kada je došao na vlast 1999/2000. godine radikalni sam kritičar njegove ekonomske politike, koji vodi uglavnom neoliberalna struka oko Goldman Saksa, DŽ. P. Morgana i tako ti kadrovi. Međutim, sada su u ekonomiji povučeni 95 odsto odlični potezi, uvedeno je plaćanje u rubljama i slično. To je dovelo do toga da je rublja, koja je bila otišla na 120, potom pala na 58-60 u odnosu na dolar i evro. Realno gledano rublja je sada prejaka i ona bi trebalo da bude između 78 i 82 – procenio je Dragaš.

On je istakao da samo u ovih 240 dana specijalne operacije, Rusija ima preko 200 milijardi dolara suficita za izvoz energenata.

Najveći kupci ruske nafte i gasa su mešetari sa Volstrita, Amerikanci, koji kupuju na vodi, na moru i okeanima, to se pretače i oni dalje preprodaju. To je uslovilo drastičan rast energenata u Evropi. Zapad je došao u poziciju gubljenja razuma i nemački ekonomisti uopšte ne mogu da shvate tu „semafor“ koaliciju kakve glupe poteze povlači. I rekao je predsednik industrije Nemačke: „Samo vi tako radite, imaćete osam miliona radnika na ulici“ – izneo je Dragaš.

On je rekao da je štampanje novca, koje se radi „nemilice“, dovelo do ovih nenormalnih dugova „zbog kojih grcaju u dugovima Amerika, EU i svet“.

Taj model šok terapije, tzv. Vašingtonski konsenzus neoliberalnog kapitalizma, sprovodio se kako bi multinacionalne korporacije mogle da se šire. To je funkcionisalo 50 godina i to je došlo do svoga kraja i kraha – naveo je Dragaš.

Objašanjavajući zašto se dolar još drži i u ovom trenutku je čak ojačao, kazao je da je „dolar naduvan“ i preneo reči jednog švajcarskog bankara koji je rekao: „U trčanju valuta ka klanici, dolar se najbolje drži“.

Dolar više nije ono glavno sredstvo plaćanja kakav je bio sa 90 odsto učešća, već je pao na 47-48 odsto i to su procene koje sam ja radim – kazao je on, rekavši da je slom dolara neminovan, a isto tako i evra.

Dragaš je rekao i da je „Srbija bankrot“, da će dinar takođe doživeti krah, te procenio da će nam plate pasti na 100 evra, a penzije na 50 evra.

EU i SAD grcaju, Rusi bolji u ekonomiji nego na frontu, a nas čekaju plate od 100e! Branko Dragaš

Članak SLOM I KRAH ZAPADA! Putinovi potezi bolji u ekonomiji nego na frontu! Nas čekaju plate od 100 evra (VIDEO) se pojavljuje prvo na Naša Borba.