Take a fresh look at your lifestyle.

Puštanje u rad dalekovoda na KiM se odlagalo zbog veta Srbije. Činjenica da je Vlada Srbije povukla veto je akt VELEIZDAJE…

„Puštanje u rad dalekovoda se odlagalo zbog veta Srbije“

„Albanski premijer bez detaljnijeg objašnjenja, precizira da je veto potom uklonjen, te da je to dovelo do stavljanja u funkciju celokupnog projekta.“

Činjenica da je Vlada Republike Srbije povukla veto je akt veleizdaje.

Evropskoj mreži operatora „ENTSO“ je u donela odluku da elektro mreža na KiM funcioniše kao deo regulatornog bloka Albanija-Kosovo. Verovatno zato što je „prirodno“ i „lako“ da se pravi nova veza Prokletija, a nije prirodno da postojeća veza preko ravnice kosovskog pomoravlja. I sad kažite da je ovo stručna odluka, a ne politička.

Ceo elektroenergetski sistem na KiM je gradila država Srbija i platili poreski obveznici Srbije i preuzeli sve kreditne obaveze. DJB od svog osnivanja 2014. traži da vlast popiše i procenu imovinu države i građana Srbije na Kosovu i Metohiji. Vlast evo već 6 godina odbija da to uradi.

Zašto ako zaista želi da sačuva KiM? Izgleda da vlast izdaju sprovodi na kašičicu.

DJB od avgusta 2018. traži od vlasti da proglasi Briselski sporazum pravno ništavim zbog neispunjenja Prištine. Srbija ispunjava sve što su Vučić i Dačić potpisali 2013. Priština nije ispunila ništa.

Zašto naša vlast nastavlja sa ovom politikom, nastavlja da ispunjava sve i ne zahteva od Prištine da ispuni ništa?

DJB od ulaska u skupštinu 2016. zahteva od vlasti da se donese Zakon o KiM onako kako to zahteva Ustav iz 2006. U septembru 2018. smo podneli skupštini nacrt tog zakona koji vraća KiM u ustavno-pravni sistem Srbije.

Zašto i bivša i sadašnja vlast odbijaju da to urade, ispune svoju ustavnu obavezu i unapredi poziciju Srbije?

Odgovor je na žalost sledeći: i bivša i sadašnja vlast, po principu Zaev/Gruevski, uživaju punu podršku EU i Nemačke na putu izdaje državni i nacionalnih interesa. Za uzvrat, ono što Vučić i Dačić dobijaju je podrška Berlina za ostanak na vlasti.

I vlada i „mediji“ i EU i Berlin zajedno kuvaju žabu i polako korak po korak pripremaju građane za konačan akt izdaje: pravo obavezujući sporazum sa prištinskom kvazi-državom. Žaba smo svi mi.

Poštovani glasači SNS-a i SPS-a,

DJB zna da verujete da vlast štiti nacionalne i državne interese i da se bori.

Istina je, na žalost, da vlast prodaje državne interese zarad podrške EU za njihov ostanak na vlasti.

Voleo bih da nisam u pravu. Na žalost, ovo je istina.

Rama: Kosovska energetska nezavisnost rezultat regionalnog šengena – KoSSev

Izvor: Saša Radulović

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com