Take a fresh look at your lifestyle.

PSG: Prema još uvek nezvaničnim informacijama do koje je došla agencija Beta, Telekom je na prava prenosa Premijer lige Engleske od šest godina potrošio 600 miliona evra…


Prema još uvek nezvaničnim informacijama do koje je došla agencija Beta, Telekom je na prava prenosa Premijer lige Engleske od šest godina potrošio 600 miliona evra. Ovaj astronomski iznos je u rangu onih koji plaćaju televizije koje pokrivaju mnogo veća i bogatija tržišta od onog na kom se emituje Arena sport.

Pokret slobodnih građana poziva rukovodstvo Telekoma da hitno objavi pod kojim uslovima je zaključio ovaj ugovor, pošto se radi o novcu građana Srbije, koji su vlasnici ove kompanije. Smatramo da, ukoliko se ispostavi da su ovi medijski natpisi tačni, se radi o zloupotrebi položaja na tržištu, novca građana i ugrožavanja fer tržišne utakmice na štetu drugih televizija koje nemaju državna sredstva kao pokriće svog poslovanja.

Pokret slobodnih građana podseća da se država Zakonom o informisanju obavezala na povlačenje iz vlasništva u medijima, i da ovaj zakon krši uplivom Telekoma, što pravda njegovim specifičnim statusom akcionarskog društva. Republika Srbija je većinski vlasnik akcija ove kompanije i u potpunosti kontroliše njeno poslovanje, funkcionisanje i rad.


Izvor: Pokret slobodnih građana

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: