Take a fresh look at your lifestyle.

PREDSEDNIK BUGARSKE: Bavite se problemima građana, a ne Zelenskim i ambasadorima

Predsednik Bugarske Rumen Radev savetovao je parlamentu zemlje da se pozabavi problemima Bugara umesto da se spori oko ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Radev je prokomentarisao spor parlamentarnih stranaka oko toga da li treba pozvati ruskog ambasadora na prvu sednice novog saziva Narodne skupštine.

„Ponižavajuće je kada je političi proces u Bugarskoj podređen dilemi o tome da li nečiji ambasador treba da prisustvuje ili ne na otvaranju Narodne skupštine. Očekujem da će stranke što pre vratiti svoj fokus na stvarne probleme Bugara – siromaštvo, cene, budžet, zaštitu socijalno slabih“, rekao je Radev.

Slično je prokomentarisao i predlog stranke GERB da pozove ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da se obrati onlajn u parlamentu. Prema rečima Radeva, takvi predlozi dolaze od onih koji nastoje da ignorišu probleme samih građana Bugarske.

Prva sednica novog saziva Narodne skupštine održaće se 19. oktobra.

Dan ranije je većina poslanika odlučila da se ruski i beloruski ambasador ne pozovu na prvu sednicu novog saziva Narodne skupštine.

Чланак PREDSEDNIK BUGARSKE ISTUPIO, DOSTA MU JE: Bavite se problemima građana, a ne Zelenskim i ambasadorima се појављује прво на Naša Borba.

%d bloggers like this: