Take a fresh look at your lifestyle.

Poskupljenje dizela u Srbiji je pljačka građana

[SAOPŠTENJE]

Socijaldemokratska stranka ukazuje na to da je poskupljenje dizela od prekjuče ozbiljna pljačka građana i nastavak decenijske pljačke ovog režima. Sve vreme Vučićeve vlasti se novcem građana finansiraju posledice katastrofalne ekonomske politike, ogromna cena neprekidne režimske propagande i tajkunska oligarhija SNS-a.

Potpredsednik Socijaldemokratske stranke prof.dr Goran Radosavljević ukazao je na skandaloznu činjenicu da u trenutku kada cena nafte na svetskom tržištu pada već mesec dana, Srbija je jedina zemlja u regionu koja je podigla cenu dizela. ”Cena dizela je od prekjuče veća za 3,5 dinara po litru u trenutku kada su cene nafte na najnižem nivou u proteklih pola godine. Istovremeno, sve zemlje u regionu smanjile su cenu dizela za u proseku 30 dinara u prethodnih mesec dana. Poskupljenje dizela u ovom trenutku je ozbiljna pljačka građana Srbije!”, upozorio je Radosavljević i ukazao na to da je cena dizela sada najveća u regionu Zapadnog Balkana.

On je postavio pitanje šta je razlog ovog poskupljenja. ”Da li država pokušava da otimanjem od građana napuni budžet, koji je prethodno ispražnjen lošim vođenjem javnih finansija ili pokušava da dodatno napuni već pune kase naftnih kompanija?”, pitao je Radosavljević.

Troškovi proizvodnje dizela su oko 20% manji od troškova proizvodnje benzina, a potrošnja dizela čini 75% ukupne potrošnje motornih goriva u Srbiji. Ove brojke jasno pokazuju da to što je danas u Srbiji cena litra dizela 210,5 dinara, a benzina 180 dinara može značiti samo da je na delu pljačka naših građana.

Poskupljenje dizela u Srbiji je pljačka građana

Izvor: Socijaldemokratska stranka

%d bloggers like this: