Take a fresh look at your lifestyle.

POKRET ZA PREOKRET ZA JEDINSTVO OPOZICIJE I IZLAZAK NA PROLEĆNE IZBORE…

Na večerašnjoj sednici Izvršnog odbora Pokreta za preokret donete su sledeće odluke:

Pokret za preokret će odluku o izlasku na izbore i borbi protiv autokratskog režima doneti  do kraja meseca  zajedno sa kolegama iz opozicije:  Strankom slobode i pravde, Demokratskom strankom i Pokretom slobodnih građana, kao i sa drugim strankama istinske opozicije.  Stav Pokreta za preokret u tim razgovorima će biti da se  na izbore izađe.

Bojkot je bio uspešan. Jednostranačka, nelegalna Narodna skupština, je razotkrila autokratski i diktatorski karakter ovog režima, ali posle neuspešnih pregovora o poboljšanju izbornih uslova, opozicija, zajedno sa građanima,  treba da se režimu suprostavi na svakom mestu, pa i na izborni dan, boreći se protiv ucena, pritisaka, kupovine glasova… Ujedno braneći većinsko raspoloženje građana, prema kom režim Aleksandra Vučića nema podršku naroda, a vlada  samo zato što nezakonito koristi državne resurse, uključujući materijalne, prisilne i medijske, prvenstveno monopolizaciom javnog servisa, koji bi trebao da bude servis svih građana.

Zalagaćemo se za jedinstven nastup opozicije – jedna opoziciona  lista na svim nivoima.

Imajući u vidu zanemarivanje demokratskih vrednosti pojedinaca i institucija  EU Pokret za preokret naglašava potrebu nove strategije opozicije, koja podrazumeva suprostavljanje režimu onim metodama  koje su poznate u borbi protiv autokratija u svetu, a koje će najbrže demontirati nestručni, bahati i korumpirani režim.

Pokret za preokret neće sarađivati sa SNS-om ni pod kojim uslovima i kroz donošenje Zakona o lustraciji  zalagaće se za njegovu  zabranu i odgovornost političkih i medijskih aktera,  rušenja ustavnog poretka i stvaranja političko – mafijaške države.

Pokret za preokret će predložiti partnerima u opoziciji stvaranje tužilačko – pravosudnog okvira za brzo procesuiranje svih pojedinaca koji su vršili pritisak na glasače ili učestovali u kupovali glasova. Važan faktor u tim razgovorima treba da bude podrška Zakonu o obeštećenju žrtava režima Aleksandra Vučića, oduzimanje nezakonito prisvojene imovine SPS-u, vraćanje otetih penzija penzionerima, podizanje najniže nadnice radnicima, briga da mladi ostanu u zemlji,  odgovornost za neefikasnu borbu protiv epidemije korona virusa,  formiranje specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, zabrana prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, nacionalizacija nezakonito i štetno prisvojenog zemljišta i objekata,  zaštita najugroženijih kategorija u društvu,  vraćanje otetog novca Beograđanima, koje su nezakonito uzele Beogradske elektrane preko Infostana, zakonito oduzimanje frekvencije Pinku i Košavi, zabrana uništavanja gradskih zelenih površina i zaštićenih kulturnih dobara i drugih temeljnih stavova za koje se zalaže Pokret za preokret.

Pokret za preokret poziva ponižene građane da se uključe u borbu za stvaranje novog – pravednog društva u kome će biti iskorenjen organizovani kriminal, a građani moći da dobro žive od svog rada.

https://t.co/C5LZ4op0fg

Izvor: Pokret za Preokret

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: