Take a fresh look at your lifestyle.

Pokret za preokret: Srušiti sve nelegalne objekte u zaštićenim područjima…

Pokret za preokret je započeo izradu zakonskog predlog kojim bi se krivično sankcionisali svi koji  grade komercijalne nelegalne objekte. Prema tom predlogu biće srušeni svi objekti koji su sagrađeni u zaštićenom području. Biće predložena i izmena Krivičnog zakonika po kojim bi svaka nelegalna gradnja predstavljala krivično delo za koju bi se izricale bezuslovne kazne zatvora, a gradnja u zaštićenim područjima smatrala bi se krivičnim delom protiv zdravlja stanovništva.

Legalizacija i ozakonjenje bespravni sagrađenih objekata su propali projekti sadašnjeg režima. Legalizacija je praktično stala. Iako je 2023. godina bila rok za završetak postupka legalizacije i ozakonjenja Srbija će, sa ovim režimom, tu godinu dočekati sa najviše nelegalnih objekata. Divlja gradnja je uzela maha pa se znatno veći broj objekata nelegalno izgradi  nego što ih se legalizuje ili ozakoni. To je i cilj režima jer na divlje grade uglavnom kompanije i pojedinci bliski vlasti koji kroz korupciju kupuju pravo da postupaju mimo zakona. Državna i lokalna javna preduzeća kroz korumpirani sistem im obezbeđuju priključke: struju, vodu, kanalizaciju, gas, grejanje iako čine krivična dela. Tužilaštvo i policija se sa tim ne bave. Samo priključak na struju za nelegalne vikendice se plaća preko 1.000 evra.

Srbija je premašila četiri miliona bespravno sagrađenih objekata, a svakim danom ovaj broj se povećava nelegalnom gradnjom, često i na zaštićenim područjima. Primer su vodozaštitna područja u Beogradu, ali i nelegalna gradnja uz Dunav, Savu, na Fruškoj gori, Kopaoniku, kao i na drugim zaštićenim područjima. Više nelegalne objekte ne grade izbeglice ili raseljena lica, već režimski tajkuni SNS-a, SPS-a i na taj način sve građane koji grade legalno stavljaju u podređen položaj. Vlasnici velikog broja nelegalnih komercijalnih objekata u Beograda, Novom Sadu, Nišu i u drugim većim gradovima i u okolini tih gradova deo su koruptivnog lanca na čelu koga su ljudi iz državnog vrha.

https://t.co/KotjjjyU3V

Izvor: Pokret za Preokret

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: