Take a fresh look at your lifestyle.

POKRET ZA PREOKRET PREDSTAVIO ZAKON O ODUZIMANJU IMOVINE SPS-U KOJA JE RANIJE PRIPADALA SKS I SSRNS…

Pokret za PREOKRET je danas ispred sedišta Socijalističke partije Srbije na Studentskom trgu 15. u Beogradu  predstavio Zakon o oduzimanju imovine Socijalističkoj partiji Srbije koja je pripadala Savezu komunista Srbije (SKS) i Savezu socijalističkog radnog naroda Srbije (SSRNS). Prema ovom zakonu oduzima se  sva imovina i novčane vrednosti SPS-u koja je proistekla iz gazdovanja imovinom SKS i SSRNS, koju su posedovali do uvođenja višestranačkog sistema u SR Jugoslaviji. To se odnosi na nepokretnu i pokretnu imovinu, ali i na imovinu nastalu zamenom, kao i novčanim sredstvima nastalim prodajom ili zakupom te imovine, ali i imovini koja ima status državne ili društvene imovine koju koristi SPS. Po ovom predlogu sva ova imovina bi postala državna imovina. Predloženo je da se 50% te imovine upotrebi za pomoć žrtvama režima Slobodana Miloševića i SPS-a i  obeležavanju sećanja na žrtve režima Slobodana Miloševića i Socijalističke partije Srbije.

Na konferenciji za štampu je naglašeno da SPS gazduje sa preko 80 nekretnina, koje imaju  desetine hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora, od kojih su 32 objekata uknjižene kao njihova imovina, a 48 objekta koriste, a vode se  kao društvena  svojina. Predviđeno je da postupak oduzimanja imovine sprovode Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom i Komisija za otkrivanje, oduzimanje i popis imovine SPS-a.

  • Socijalistička partija Srbije Slovodana Miliševića, koju danas vode Ivica Dačić, Dušan Bajatović i drugi oteli su 1990. godine od građana Srbije imovinu vrednu desetine miliona evra.  Imovina SKS i SSRN je bila imovina svih građana Srbije i nije mogla da pripadne jednoj stranci.  Pljačkom su počeli svoje političko bitisanje i pljačkom su nastavile sve do danas.  Na bazi javno dostupnih podataka samo u 2019. godini od zakupa  nekretnina koje su pripadale SKS ili SSRNS su prihodovali 47.34.396 dinara, odnosno 402.905 evra, ne računajući 7,8 miliona koje su naplatila na ime duga iz ranijih godina. Jasno je da je za ovih 30 godina, koliko gazduje ovom imovinom, samo na ime zakupa SPS inkasirao preko 12 miliona evra. Kojim pravom SPS, kao stranka koja je uništila državu, institucije,  naše živote i uništava živote naše dece,  koristi otetu imovinu i još iz nje ubira plodove. Samo ova zgrada, na Studentskom trgu,  ispred koje stojimo, ima preko 3.000 m2. SPS je u ovom periodu nezakonito osnivala i privredna društva, koja su se nezakonito bavila građevinskim radovima, trgovinom limovima i drugim privrednim delatnostima  – istakao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret predstavljajući zakon.
  • Nezakonito su prisvojili najvrednije nekretnine u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, odnosno od Subotice do Juga Srbije. Insistiraćemo da se ta imovina nakon prvih slobodnih izbora vrati državi i građanima. Toliko prostora fali za mlade, umetnike, naučnike, domove zdravlja, dečje vrtiće. Uporedo sa oduzimanjem imovine mora da se sprovede lustracija nad pripadnicima autokratskih režima, u kojima su članovi SPS bili u prvim redovima, kao i danas – dodao je Veselinović

https://t.co/hvVlbSt9gK

Izvor: Pokret za Preokret

Mi smo nezavisni i nestranački info portal.

Podržite naš rad!

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: