Take a fresh look at your lifestyle.

POBUNILI SE RADNICI JURE: Ucenjuju nas da radimo za Vaskrs!

Novi skandal…

Radnike Jure u Leskovcu je par dana pred vaskršnje praznike dočekalo neprijatno iznenađenje na oglasnoj tabli preko koje im je saopšteno da će još 53 njih ostati bez posla-prenosi portal “restka.rs”.

Spisak je objavljen pre pet dana, tvrde radnici.

“Ja sam samohrana majka, i saopšteno mi je da od prvog ne moram da dolazim na posao, bez ikakvog obrazloženja, bez ikakve najave, samo sam videla svoje ime na oglasnoj tabli. Vidite, ja sam za njih samo broj”, komentariše za Rešetku jedna od otpuštenih radnica koja nam je i poslala ove fotografije.

Sa druge strane, radnici leskovačke Jure u dane praznika imaće slobodne samo 1. i 2. maja.

Iako je postavljeno obavštenje u kome se radnici pozivaju dobrovoljno da se jave na posao ostalih neradnih dana, te da će im taj rad biti nadoknađen sa 110% od osnovne zarade, pojedini zaposleni tvrde da su bukvalno ucenjeni da se pojave u fabrici.

“Danas u 14 časova imali smo sastanak sa menadžerima koji su nam predočili da će nam biti ukinuti benefiti ukoliko se ne pojavimo na posao”, tvrdi jedan od radnika.

Ti takozvani bonusi prisutnosti podrazumevaju da radnik, ukoliko dolazi redovno na posao, ima pravo na još dodatnih 10 posto zarade preko redovne plate i na određeni funkcionalni bonus .

Izvor: Rešetka

POBUNILI SE RADNICI JURE: Ucenjuju nas da radimo za Uskrs! sa News Flash.

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com