Take a fresh look at your lifestyle.

POBEDA NARODA: „Eurolitijum“ obustavio istraživanja kod Valjeva

Kompanija Eurolitijum Balkan potvrdila je da je obustavila geološka istraživanja na prostoru Valjevo-sever i da je izašla na teren kako bi zatvorila bazene za vodu na lokacijama za bušenje, zbog čega je osudila postupak, kako je navedeno, pojedinih opozicionih lidera i njihovih sledbenika, koji su tokom praznika neovlašćeno ušli na ograđene parcele kako bi snimili promotivni spot, uništili zaštitnu ogradu i skinuli znakove upozorenja.

„Ovim su pokazali da, bez obzira na mere obezbeđenja i zaštite, koje kompanija Eurolitijum preduzima u svim procesima predistražnih i istražnih radnji, poštujući visoke evropske i svetske standarde, svesno ugrožavaju ne samo zaštićene objekte na naznačenim lokalitetima, već i otvoreno pokazuju nemar prema svim ljudima koji se u tom trenutku nalaze sa njima, i koji ih slede”, navedeno je u saopštenju, prenela je Beta.

Kako je precizirano, juče su u osam časova počeli radovi na zatrpavanju bazena za vodu, s obzirom na to da su geološka istraživanja obustavljena 28. aprila, kao i iz bezbednosnih razloga, radi sprečavanja eventualnih povreda neovlašćenih lica, koja su u prethodnih osam dana ulazila na privatne parcele u zakupu kompanije i uništavala zaštitnu ogradu i znakove upozorenja.

Iz Eurolitijuma su saopštili da je nakon početka radova, primećena osoba koja je fotografisala radnike, a zatim su se pojavili i predstavnici pokreta „Marš sa Kolubare” s namerom da blokiraju put vozilima kompanije, iako nisu bili upućeni u to šta je ekipa radila na terenu.

„Iako svoj posao vršimo u skladu sa zakonom i postupamo kao odgovorna kompanija, iako su naše kolege bile strogo profesionalne, uviđajne i pristojne, agresivan pristup i neovlašćeno upadanje na privatni posed su se nastavili. Nakon izvesnog vremena na parceli se pojavio i sam vlasnik, posle čega su predstavnici pokreta ‘Marš sa Kolubare’ napustili privatni posed”, navodi se u saopštenju kompanije.

Članak POBEDA NARODA: „Eurolitijum“ obustavio istraživanja kod Valjeva se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: