Take a fresh look at your lifestyle.

PESKOV JASAN: EU embargo na rusku naftu uticaće negativno na celokupno energetsko tržište

Delimični embargo Evropske unije na rusku naftu će imati negativan uticaj na celokupno energetsko tržište, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Ove sankcije će nesumnjivo negativno uticati možda na ceo kontinent, ali sigurno na Evropljane, na nas i na globalno energetsko tržište”, upozorio je on, prenosi TASS.

Peskov je dodao da je evropsko tržište veoma važno za Rusiju u pogledu snabdevanja ali sada Moskva preduzima mere da ublaži posledice ovih novih ograničenja, rekao je Peskov.

„Rezerve preusmeravamo na druge destinacije. To su odlučne, sistematske akcije koje će nam omogućiti da minimiziramo sve negativne efekte”, rekao je on.

Peskov je istakao da će i sama Evropa biti suočena sa ozbiljnim povratkom sopstvenih odluka i da će posledice morati da izdrže.

Članice EU su u ponedeljak odobrile šesti paket sankcija protiv Rusije, među kojima je delimični embargo na uvoz ruske nafte i isključenje Sberbanke iz međunarodnog sistema transakcija SVIFT.

Članak PESKOV JASAN: EU embargo na rusku naftu uticaće negativno na celokupno energetsko tržište se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: