Take a fresh look at your lifestyle.

Pavlović: Sve autobuse na vanredni tehnički pregled i hitna ostavka Vesića zbog nesreće u Zemunu

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas tužilaštvo da naloži vanredni tehnički pregled ne samo autobusa koji je danas izazvao saobraćajnu nesreću u Zemunu, u kojoj su povređeni tri deteta i četiri putnika, nego i svih vozila iz voznog parka Gradskog sabraćajnog preduzeća Beograd, koja su „pod sumnjivim okolnostima nabavljena u poslednje četiri godine“.

„Zahtevamo i utvrđivanje krivične odgovornosti nadležnih u ovim poslovima, a od zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, gradskog Sekretara za saobraćaj Dušana Rafailovića i direktora GSP Beograd Radiše Momčilovića da podnestu ostavke, ostavke, jer dešavanja u poslednje tri godine pokazuju da oni nisu kvalifikovani za funkcije koju obavljaju“, rekao je Pavlović.

Pavlović je naveo da je „samo pitanje trenutka kada će njihovim nečinjenjem i neznanjem Beograđanima biti naneta nenadoknadiva šteta“.

„Današnja saobraćajna nezgoda, koju je izazvao autobus GSP-a  na liniji 45, jeste još jedan u nizu događaja koji pokazuju da Vesić i članovi gradskog veća predstavljaju direktnu opasnost po život i bezbednost Beograđana“, istakao je Pavlović.

Pavlović je podsetio da je Narodna stranka u poslednje tri godine više puta ukazivala na sumnjive javne nabavke vozila na kojima Grad Beograd nabavlja autobuse u prethodnom dogovoru sa proizvođačem, kako bi mu bile ispražnjene zalihe, a da se nabavka vrši pod netransparentnim okolnostima i da je kvalitet vozila upitan, sa obzirom na brzinu izrade i isporuke ugovorene količine autobusa.

„Tada su nas Vesić i članovi gradskog veća uveravali da nismo u pravu i da uzrok svih saobraćajnih nezgoda nije sistemski kvar na novonabavljenim autobusima“, rekao je Pavlović.

Današnja nesreća je, međutim, treća u poslednje tri godine da vozilo GSP-a učestvuje u saobraćajnoj nezgodi zbog nekontrolisanog i iznenadnog povećanja brzine autobusa, zaključio je Pavlović.

Pavlović: Sve autobuse na vanredni tehnički pregled i hitna ostavka Vesića zbog nesreće u Zemunu

Izvor: Narodna stranka

Podržite nas. Lajkujte našu Facebook stranicu

 

Like!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: