Take a fresh look at your lifestyle.

PARADA U MOSKVI BEZ STRANIH DRŽAVNIKA: Putin optužio NATO za sukob u Ukrajini! Pripremali su krvničku operaciju!

Na Crvenom trgu održana je parada povodom Dana pobede. Uz  muziku vojnog orkestra, vojnici u uniformama nosili su ruske i sovjetske zastave pored predsednika Vladimira Putina i drugih zvanica. U koloni tehnike Crvenim trgom su prošli, između ostalog, strateški raketni sistemi „jars“ i najnoviji oklopni transporteri „bumerang“. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je „specijalna operacija u Ukrajini“ bila pravovremena i neophodna akcija i optužio Zapad da je planirao invaziju Rusije, uključujući i Krim.

Putin je rekao da je tokom protekle godine bilo tenzija sa drugim evropskim zemljama i NATO-om kao i da je Rusija tada „pozivala Evropu da pronađe pravičan kompromis“. „Oni nisu hteli da nas čuju i pripremali su krvničku operaciju u Donbasu“, rekao je Putin i dodao da su u tom regionu ruske operacije sada fokusirane.

„U Kijevu su govorili o mogućem stvaranju nuklearnog oružja, a NATO je postao očigledna egzistencijalna pretnja našoj zemlji i našim granicama. Sve nam je govorilo da je sukob sa neonacistima, sa banderovcima na koje su kladile SAD i njihovi kampanjoni, bio neizbežan“, istakao je ruski predsednik.

Podsetimo, Rusija obelažava 77. godišnjicu pobede nad nacističkom Nemačkom, a predsednik Vladimir Putin.

Zvanična Moskva invaziju na Ukrajinu, koja je počela 24. februara, naziva „posebnom vojnom operacijom“ za „demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine“.

Za razliku od prethodnih godina, paradi na Crvenom trgu nije prisustvovao nijedan predsednik strane države.

U Moskvi u 15:00 časova po lokalnom vremenu počeće i tradicionalna akcija „Besmrtni puk“ tokom koje će, kako navodi agencija RIA Novosti, „sa portretima učesnika Velikog otadžbinskog rata“ ljudi prošetati centralnim moskovskim ulicama u Crvenim trgom na trasi dugoj sedam kilometara.

Agencija TASS podseća da je ruski predsednik Vladimir Putin povodom 77. godišnjice nad fašizmom uputio čestitke liderima i narodima bivših sovjetskih republika – Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, ali i Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine.

„U svojoj čestitki, predsednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja“, navodi se u saopštenju Kremlja koje prenosi TASS.

Članak PARADA U MOSKVI BEZ STRANIH DRŽAVNIKA: Putin optužio NATO za sukob u Ukrajini! Pripremali su krvničku operaciju! se pojavljuje prvo na Naša Borba.

Od sada nas možete pratiti i putem Telegrama

t.me/opozicija

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: