Take a fresh look at your lifestyle.

Para za stadion ima, ali za bolnicu i decu nema

Za samo šest meseci, u ovoj godini, iz budžeta Grada Leskovca je za izgradnju novog stadiona dato 276 miliona, dok je za planiranu rekonstrukciju Opšte bolnice, ali i rekonstrukciju i nadgradnju dela dečijeg dispanzera utrošeno nula dinara. Neslavnu nulu u izvršenju planiranih kapitalnih investicija nosi i energetska efikasnost Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu, za koju je predviđeno 184 miliona dinara, ali i vrtić u MZ Moše Pijade.

Ovo su pokazatelji da Grad Leskovac, na čelu sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem, apsolutno ništa ne radi zarad poboljšanja života građana.

– Za pevačice, grejanje trave na stadionu, fontane i ostale nevitalne projekte naše rukovodstvo ima para, dok za dečiji vrtić, školu i bolnicu nema. Ima se para i za stadion. Primera radi, od novca koji je do sada utrošen za stadion mogli su se završiti i radovi na vrtiću koji koštaju 77 miliona dinara ili i rešiti energetska efikasnost u srednjoj školi – komentariše katastrofalnu upotrebu para svih građana Leskovca Jelena Spirić, predsednica GrO Stranke slobode i pravde u Leskovcu.

Goran Cvetanović FOTO: ATA Images

Ona kao primer nebrige navodi i činjenicu da oba mamografa koja postoje u zdravstvenim ustanovama ne rade i da žene kojima je ovaj pregled neophodan moraju da ga plaćaju u privatnoj ambulanti, ili da idu čak do Vranja da bi ga obavile.

– Iako smo podneblje sa najvećim brojem žena obolelih od raka dojke, jedina dva mamografa, u Bolnici i Domu zdravlja, ne rade već neko vreme. Ne radi ni rendgen. Ležeći pacijenti u pidžamama hvataju taksi kako bi otišli i uradili snimak u privatnoj ambulanti. To nije normalno i nije dostojno bilo kom čoveku. Nije ni čudo što smo za 11 godina izgubili više od 18.000 stanovnika, jer ovde niko ne misli o ljudima, već samo o ličnoj koristi. Bolnica više nije bolnica, jer nema ni osnovnih aparata – dodaje Spirićeva.

Trošenje para svih građana Leskovca je po svoj prilici usmereno na projekte koji odgovaraju pojedincima, a kako se bliži kraj godine, svi oni koji bi trebalo da doprinesu boljem životu su zaboravljeni i u ovoj 2022. se neće ostvariti.

Članak SRBIJO, PROBUDI SE: Para za stadion ima, ali za bolnicu i decu nema se pojavljuje prvo na Naša Borba.

%d bloggers like this: